Florence-myrskyn järkyttävät seuraukset: Äiti yritti pelastautua tulvaveden saartamasta autosta yksivuotias sylissään – menetti otteensa lapsesta virtaavassa vedessä

Yhdysvalloissa riehuneen Florence-myrskyn uhriluku noussut jo 23 henkilöön. Tilanne on pahin Pohjois-Carolinassa, kertoo BBC.

Pohjois-Carolinassa sijaitsevasta Wilmingtonin kaupungista on tullut Florence-myrskyn nostattamien tulvien jälkeen oma saarensa. 

Tulvavesien saartamassa kaupungissa asuu yhä ihmisiä, vaikka viranomaiset varoittavat alueella oleskelusta. 

Kaupungin ainoa kulkureitti vaarassa

Osavaltion kuvernööri Roy Cooper totesi maanantaina, että vaikka myrsky on jo laantunut alkuperäisestä voimastaan, ei välitön vaara ole vielä ohi.

– Monissa paikoissa vaara on yhä olemassa. Kaikkialla tulvat eivät ole edes saavuttaneet huippuansa - tämä on suunnaton katastrofi osavaltiollemme.

Wilmingtonin kaupungissa ihmiset sinnittelevät yhä tulvavesien saartamana. Maanantaiaamuna kaupunkiin onnistuttiin tuomaan 23 rekallista hätäapua, mutta nyt viranomaisten huolena on ainoan kaupunkiin vievän tien kunto. 

Säätiedotteiden mukaan alueelle on odotettavissa rankkoja sateita vielä seuraavan kahden päivän ajan, eikä kulkureittiä luultavasti pystytä enää tulvavesien noustessa käyttämään.

Yksivuotiaan ruumis löytyi tulvavesistä

Voimakkaaksi matalapaineeksi laantuneen myrskyn kokonaistuhoja on vaikea arvioida, sillä viranomaisten mukaan tuhojen odotetaan vielä jatkuvan. Myrskyn ennustetaan vielä voimistuvan.

Ihmisiä on kehotettu pysymään poissa tulva-alueilta, kunnes tilanne paranee.

Maanantaina Unionin piirikunnan poliisi tiedotti yhdestä myrskyn ehkä koskettavimmista kohtaloista: tulvavedestä oli aamupäivällä nostettu yksivuotiaan pojan ruumis. 

Yhdysvaltalaismedian mukaan poika ja hänen äitinsä olivat olleet liikkeellä autolla, kun tie oli katkennut tulvavedestä. Äiti oli päättänyt yrittää ajaa veden läpi, mutta virtaava tulvavesi sai autosta otteen ja pyöräytti sen matkaansa. 

Lopulta auto oli törmännyt puihin, jonka jälkeen äiti oli yrittänyt pelastautua autosta yksivuotias lapsi sylissään. Hän oli poliisin mukaan kuitenkin menettänyt otteensa pojasta virtaavan veden voimasta.

Poliisi löysi pojan ruumiin tänään aamupäivällä.

Lue myös:

    Uusimmat