Viranomaiset varoittavat hengenvaarallisesta säästä Britanniassa – Ciara-myrsky vei mennessään kokonaisen lampaiden kuljetusauton: "Tämän myrskyn voima on epätodellinen"

4:01
Ciara-myrsky riehuu Britanniassa – myrsky tehnyt vakavia tuhoja ympäri kuningaskuntaa

Euroopassa riehuva Ciara-myrsky on aiheuttanut sunnuntaina tuhojaan Brittein saarilla. Viranomaiset ovat varoittaneet mahdollisesti hengenvaarallisesta säästä.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että rankkasateet ja 26–35 metriä sekunnissa piiskaavat tuulet ovat saaneet maan pysähdyksiin. Satoja lentoja, junia ja lauttoja on jouduttu perumaan sään vuoksi.

Myöhemmin puuskittaisen tuulen on ennustettu voimistuvan jopa 40 metriin sekunnissa. Maassa on annettu yli 250 tulvavaroitusta, ja ihmisiä on jouduttu pelastamaan ajoneuvoista tulvien keskeltä. Yli 10 000 taloutta on ilman sähköä.

Kodittomille avattu hätäsuojia

Buryssa, Ramsbottonissa ja Blackpoolissa on evakuoitu koteja tulvien vuoksi, ja useissa kaupungeissa asukkaat huhkivat suojatakseen kotejaan tulvavesiltä. Puita on kaatunut useiden talojen ja autojen päälle, mutta kenenkään ei ole kerrottu loukkaantuneen.

Hätäsuojia on avattu ympäri maata, jotta kodittomat ihmiset pääsisivät suojaan myrskyltä. 

Yorkshiressa on annettu tulvien vuoksi "punainen hälytys", eli asukkaita on kehotetaan suojautumaan hengenvaaralliselta säältä. Muualla maassa on keskitason varoitus, eli asukkaita kehotetaan varovaisuuteen.

Lampaiden kuljetusauto meni virran mukana

Yorkshirelainen lammaspaimen Amanda Owen tviittasi videon, jossa hänen eläintenkuljetusautonsa lipuu tulvaveden mukana. Lampaat eivät kaikeksi onneksi olleet autossa tuolloin.

– Tämän myrskyn energia ja voima on epätodellinen -- en voi uskoa, että tämä juuri tapahtui, Owen kirjoitti videon saatetekstissä. 

Hän oli tuomassa lammaslaumaansa alas kukkuloilta, kun kuljetusauto lähti virran mukana. Nyt hän ei enää pääse viemään niitä takaisin turvaan, koska kukkuloilta virtaava vesi on muodostanut voimakkaita puroja. 

– Jos joku lampaista, saatika lammaskoira tai ihminen hyppäisi siihen, se olisi sen loppu. Veden voima on uskomaton, se on todella vaarallinen, Owen kertoi BBC:lle.

Ciara-myrskyn ennustetaan etenevän Keski-Eurooppaan ja lopulta myös Suomeen maanantaina. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja