Suomalainen Jukka jäi Thaimaahan trooppisen myrskyn keskelle: "Vettä tulee tosi, tosi paljon"

0:22
Hirmumyrsky Pabuk iski Thaimaahan vilkkaan lomasesongin aikaan.

Trooppinen myrsky Pabuk on raivonnut Thaimaassa perjantaina. MTV Uutiset tavoitti suomalaisen Jukka Jokisen myrskyn keskeltä Koh Samuin suositulta lomasaarelta, missä myrsky on katkonut sähköjä ja tuonut mutaa teille.

– Puolen päivän aikaan alkoi sataa. Tulee tosi kovia kuuroja, mutta mitään pahempaa ei ole tapahtunut, Jokinen kertoo puhelimitse.

Jokisen mukaan sademäärää ei voi verratta mihinkään Suomessa nähtävään.

– Vettä tulee tosi, tosi paljon, ihan kohinana, Jokinen kuvailee.

Jokinen oli nähnyt paikallismediassa arvion, että vettä olisi tullut 50 millimetriä kolmessa tunnissa ja tuuli olisi puhaltanut yli 30 metriä sekunnissa.

Sähkökatkoja, mutaa teillä

Toisin kuin alun perin ennustettiin, Pabuk-myrskyn keskus väisti Koh Samuin. Ennen myrskyn alkua Jokinen kertoi MTV Uutisille, että pahimmassa tapauksessa myrsky voisi repiä talon katon irti. Siltä näytetään onneksi välttyneen tällä kertaa.

– ­En ole tuolla käynyt, mutta netissä on näkynyt, että jossain on palmuja kaatunut linjoille ja sähköjä on ollut poikki.

Myös Jokisen talolla oli päivän aikana sähkökatko, mutta paikallista aikaa puoli viiden jälkeen illalla sähköt toimivat jälleen.

Jokisen mukaan kova sade kuljettaa teille mutaa, mutta hän ei usko tulvan jatkuvan pitkään. Hänen talonsa sijaitsee rinteessä lähellä rantaa, joten teiden pitäisi olla kunnossa.

Myrsky laantumassa illalla

Myrskyn on ennakoitu laantuvan Koh Samuilla iltakymmenen aikoihin paikallista aikaa, eli noin kymmenen tunnin sadejakson jälkeen.

– Ajattelin illalla käydä kylillä syömässä. Kyllä siellä varmaan on ravintolaa auki, kun sade tuosta vähän laantuu. Ei tarvitse evakossa elää, Jokinen sanoo.

Jokisella on ollut Koh Samuilla talo vuodesta 2006 lähtien ja on viettänyt saarella viime talvet. Jokinen on todistanut saarella aiemmin muutamia pitkiä sadejaksoja, joiden seuraukset ovat olleet pahempia kuin tämänpäiväisellä Pabuk-myrskyllä.

– Kun viikon sataa, sitten on metri vettä joka puolella ja sähköt poikki, Jokinen sanoo.

Yksi kuollut, toinen kateissa

Yhden henkilön kerrotaan uutistoimisto Reutersin mukaan kuolleen trooppisessa myrskyssä, kun kalastusalus kaatui Pattanin alueella. Myös toinen aluksen miehistön jäsen on kateissa.

Trooppinen myrsky saapui Thaimaan rannikolle perjantaina alkuiltapäivästä paikallista aikaaNakhon Si Thammaratin alueella. Reittinsä varrella myrsky on katkonut puita ja repinyt irti kattoja.

Pabuk-myrsky iski Thaimaahan kiireisen turistisesongin aikaan. Myrskyn seurauksena kymmenettuhannet turistit ovat siirtyneet Koh Samuilta ja muilta Siaminlahden lomasaarilta mantereelle myrskyn tieltä. Saarilla on kuitenkin edelleen paljon turisteja.

Koh Samuin ja Nakhon Si Thammaratin lentokenttien on kerrottu pysyvän suljettuina lauantaihin asti, ja lauttojen on käsketty pysyä maissa.

Foreca kertoi perjantaina Twitterissä, että Thaimaa oli torstaina yksi maailman sateisimmista paikoista. Vettä on satanut paikoin yli 200 millimetriä vuorokaudessa. Edellisen kerran Thaimaahan on rantautunut trooppinen myrsky vuonna 1962.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja