Mainos

Myrsky nosti erikoisen ilmiön: myrkkykäärmeet ja krokotiilit tulivat veden mukana kaduille ja koteihin

0:53
CNN sai kuvaa krokotiilista, jonka tulva nosti australialaisen talon eteen.

CNN kertoo, että Koillis-Australiassa tuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa viikonloppuna pahentuneiden tulvien takia. Omaisuusvahinkojen lisäksi asukkaat joutuvat pelkäämään krokotiileja ja myrkkykäärmeitä, jotka kulkeutuvat kaupunginosiin tulvavesien mukana.

Mundingburrassa asuva Erin Hahn kertoi toimittajille nähneensä isänsä talon edessä oman arvionsa mukaan lähes kaksimetrisen makean veden krokotiilin.

Iso osa Queenslandin osavaltiossa sijaitsevaa Townsvillen kaupunkia on jäänyt tulvan alle. Asukkailla ei ole sähköä ja osa ihmisistä on joutunut pakenemaan nousevaa vettä kotiensa katoille.

Ilmatieteen laitos varoittaa pahenevista tulvista

Queenslandin ilmatieteen laitoksen julkaisemassa tiedotteessa varoitetaan tiekatkosten lisäksi vaarallisen nopeasti etenevistä vesivirtauksista alueilla, joissa tulvia ei ole aiemmin ollut.

Lauantaina tulvien pahentuessa paikalliset poliisit kävivät varoittamassa ihmisiä ovelta ovelle ja kuvailivat vastaavien tulvien tapahtuvan kerran sadassa vuodessa.

Maanantaina viranomaiset kertoivat rankkasateiden pahentuvan seuraavien päivien aikana, jonka lisäksi varoitettiin voimakkaista tuulenpuuskista. Viranomaiset kehoittavat ihmisiä välttämään liikkumista ulkona.

Uutisoinnin mukaan jopa 20 000 taloutta saattaa olla vaarassa kehittyvän säätilanteen takia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja