Australiassa kärsitään poikkeuksellisista rankkasateista – tulva uhkaa jopa 20 000 kotia: "Alakerta on poissa, jääkaappi ja pakastin kelluvat"

1:32
Tällaista tuhoa tulvat tekevät Australiassa.

Rankkasateet ja äärimmäiset lämpötilat ovat aiheuttaneet luonnonmullistuksia Australiassa. Pohjoisessa kärsitään poikkeuksellisen rajuista tulvista ja etelässä kuivuudesta.

Rankat monsuunisateet ovat aiheuttaneet poikkeuksellisen ankaria tulvia Australiassa Queenslandin osavaltiossa, uutisoivat BBC News ja CNN. Tulvavedet ovat vieneet mukanaan muun muassa autoja ja karjaa.

Noin 100 kotitaloutta on evakuoitu Townsvillen rannikkokaupungissa. Pelastustyöntekijät evakuoivat ihmisiä lautoilla, ja armeija pyrkii suojaamaan koteja hiekkasäkeillä.

Tilanteen uskotaan pahenevan tulevien sateiden myötä. Viranomaisten mukaan jopa 20 000 kotia voi tulvia, jos rankkasateet jatkuvat.

Samalla maan eteläosissa kärsitään rajusta kuivuudesta

– Veden määrä on uskomaton. Alakerta on poissa, jääkaappi ja pakastin kelluvat. Vielä viisi tai kuusi askelmaa niin yläkertakin tulvii, kommentoi paikallinen talonomistaja Chris Brookehouse BBC:lle.

Monsuunisateet ovat tavallisia Queenslandin pohjoisosissa joulukuusta huhtikuuhun. Tämänhetkinen tilanne on kuitenkin poikkeuksellinen. Osassa tulva-aluetta veden pinta on noussut ennenkuulumattoman korkealle.

Samalla Australian eteläisissä osissa vallitsee raju kuivuus. Tasmanian saarella kärsitään metsäpaloista. Tammikuu oli kaikkiaan kuumin kuukausi Australian historiassa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja