Mainos

Seijan jäljiltä yli 200 000 kotia ilman sähköä

Suomeen iskenyt Seija-myrsky on katkonut sähköt jo yli 200 000 kotitaloudelta.

Se alkaa olla kuitenkin rauhoittumassa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Laitokselta arvioidaan, että myrsky laantuisi maa-alueilla aamukymmeneen mennessä. 

Pelkästään Fortumin asiakkaista yli 130 000 on ollut ilman sähköä pääosin Etelä- ja Lounais-Suomessa. Elenialla on on yli 50 000 kotitaloutta ilman sähköä, etenkin Hämeessä ja Pirkanmaalla. Savon Voimalla on yli 25 000 sähkötöntä asiakasta.

Satapirkan Sähköllä on noin 9000 ja Vakka-Suomen Voimalla 12 000 asiakasta sähköttä.

– Tässä on nyt ollut parin kuukauden aikana jo neljä myrskyä, joista Eino oli pahin. Tilanne voi tämänkin myrskyn osalta muuttua yhtä pahaksi, jos ennusteet totetutuvat. Tuulta piisaa vielä tulevatkin tunnit, Sähköverkkoyhtiö Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas arvelee.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan yön aikana on ollut kymmeniä tehtäviä liittyen myrskyn aiheuttamien vahinkojen korjaamiseen. Myös Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella on ollut kymmeniä pelastustehtäviä myrskyyn liittyen. Suurin osa pelastustöistä on ollut kaatuneiden puiden raivausta teiltä ja sähkölinjoilta.

Kokemäellä tuulenpuuskan voimakkuudeksi mitattiin 27 metriä sekunnissa. Merellä tuuli yltyi jopa 33 metriin sekunnissa Kaskisissa.  

Tömatkalaisten kannattaa varautua tuuliin ja myrskyn aiheuttamiin tuhoihin muun muassa raideliikenteessä.

Tuuli vaikuttaa myös laivaliikenteeseen. Ainakin kaksi Viking Linen laivaa on perunut lähtönsä Ahvenanmaalta huonon sään vuoksi.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.