Myrsky aiheutti juontaja Lauri Salovaaran tiluksilla tuhansien eurojen vahingot – vakuutukset eivät olleet voimassa: "Muutenkin on ollut ihan riittävän rankkaa"

0:51
Myrsky turmeli tv- ja radiojuontaja Lauri Salovaaran kokous- ja juhlatilaa Oulussa – katso, millainen rajuilma tiluksilla riehui

Lauri Salovaaran juhannusviikko alkoi surkeissa tunnelmissa, kun rajuilma teki tuhojaan hänen kokous- ja juhlatilassaan Oulussa. Katso videolta, miten rakennuksen katto lennähtää myrskypuuskassa!  

Ukkosrintamat ovat riepotelleet Suomen eri kolkkia kuluneen viikon aikana. Esimerkiksi Oulussa rajuilma teki kahden päivän aikana pahaa jälkeä.

Luonnon rajuista voimista sai osansa myös tv- ja radiojuontaja Lauri Salovaara, jonka mukaan tiistainen myräkkä ”runnoi Oulun Lapinkangasta oikein urakalla”.

Myös Salovaaran Kokous- ja juhlatila The View – Oulujokea. 

Myrskypuuskista ja ukkosesta varoiteltiin kyllä, mutta Oulun leveysasteilla rajuilmaan ei oltu Salovaaran mukaan osattu varautua.  

– Kotiterassilta lensi käytännössä kaikki hiiteen, joista osa jopa satojen metrien päähän, Salovaara kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

– Kokous- ja juhlatilani kärsi vielä enemmän. Puita kaatui alueella runsaasti, joista muutama puuvaraston päälle, Salovaara kertaa myrskyn aiheuttamia tuhoja. 

Vakuutukset puuttuivat – edessä kallis lasku

Salovaaran mukaan pihapiirissä ollut nukkuma-aitta kärsi kaikkein kovimmat iskut. Myrsky repi aitan katon irti ja voimakas tuuli lennätti katon kymmenien metrien päähän ”kuin mikäkin leija”.

– Tässäkin onneksi henkilövahingoilta vältyttiin, Salovaara sanoo huojentuneena. 

Tapahtuneessa on kuitenkin äärimmäisen ikävä puolensa: Salovaara ei ole aikanaan vakuuttanut kaikkia tontilla olevia rakennuksia, kuten aittoja. 

– Korjauskustannus lankeaa täysin omaan piikkiini eikä siitä ihan helpolla selvitä, kun kattorakenteita irtosi niin paljon.

Salovaara arvio MTV Uutisille, että korjaustyöt tulevat maksamaan noin 10 000–15 000 euroa. 

Yritystoiminta jatkuu ja juhannus saa tulla

Vaikka kauheimmalta kauhuskenaariolta vältyttiin, ja Salovaaran kokous- ja juhlatila pysyy toiminnassa vahingoista huolimatta, myrskyn aiheuttamat tuhot pistävät miehen mielen matalaksi. 

– Voin silti sanoa, että muutenkin on ollut ihan riittävän rankkaa, niin olisi tämä saanut jäädä tapahtumatta. 

– Vai onko se vaan niin, että se, joka jaksaa kantaa, sille annetaan kannettavaa? Entä, jos ei kohta jaksakaan, Salovaara pohtii. 

Ikävistä tapahtumista huolimatta miehen juhannussuunnitelmat eivät mene uusiksi – tiedossa on kuohuvaa, ehkä enemmän kuin oli alun perin suunniteltu, sattuneesta syystä. 

Lauri Salovaara osallistui keväällä Selviytyjät Suomi -sarjan kuvauksiin, jotka tapahtuivat tällä kertaa etelän auringon alla Karibialla, Dominikaanisessa tasavallassa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja