Mainos

Myös USA:n FBI tutkii Litvinenkon myrkytystä

FBI tutkii muun muassa nykyisin Yhdysvalloissa asuvan entisen Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun KGB:n agentin osuutta jutussa, kertoo Observer-lehti.

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on aloittanut omat tutkimuksensa entisen venäläisen tiedusteluagentin Aleksandr Litvinenkon kuolemasta, kertoivat brittilehdet tänään.

Observer-lehden mukaan FBI tutkii ennen muuta nykyisin Yhdysvalloissa asuvan entisen Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun KGB:n agentin osuutta jutussa.

Britannian sisäministeri John Reid puolestaan ilmoitti, että hän ottaisi Litvinenkon kuoleman esille Euroopan unionin sisäministerien tapaamisessa Brysselissä huomenna.

- Poliisi seuraa jälkiä, mihin ikinä ne sitten johtavatkaan Britanniassa ja sen ulkopuolella, Reid sanoi Sky-television haastattelussa.

Reid ei halunnut pohdiskella Venäjän mahdollista sekaantumista juttuun. - Pahin mitä voisimme tehdä on spekulointi, hän huomautti. Tällainen voisi hänen mukaansa johtaa noloon lopputulokseen. - Tämä ei ole mitään Cluedoa, Reid sanoi viitaten salapoliisilautapeliin.

Litvinenko kuoli radioaktiivisen polonium-210:n uhrina lontoolaisessa sairaalassa runsas viikko sitten. Italialainen Mario Scaramella, joka tapasi Litvinenkon tämän sairastumispäivänä, on hänkin hoidettavana sairaalassa, mutta voi lääkärien mukaan hyvin. Scaramellan asianajaja sanoi kuitenkin televisiohaastattelussa, että Scaramella on hyvin huolissaan terveydestään.

Brittiläinen lehti News of the World kertoi, että Scotland Yardin terrorisminvastaiseen yksikön edustajia matkustaa Moskovaan kuulemaan kolmea venäläistä, jotka tapasivat Litvinenkon tämän sairastumispäivänä Lontoossa. Lehti ei kertonut näiden kolmen nimiä, mutta Sunday Times -lehden mukaan he ovat Andrei Lugovoi, Dmitri Kovtun ja Vjatsheslav Sokolenko.

Lugovoi, entinen KGB-agentti, on kiistänyt sekaantuneensa millään tavoin Litvinenkon kuolemaan. - Uskomme, että joku yrittää lavastaa meidät syyllisiksi, Lugovoi kertoi Sunday Timesille.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.