Mainos

Myös Finnairin toimihenkilöt käärmeissään toimitusjohtajan lisäeläkkeestä – "Miten kehdataan puhua joukkueesta, kun vain kapteeni palkitaan"

Finnairin toimitusjohtajalle Pekka Vauramolle myönnetty lisäeläke on suututtanut yhtiön toimihenkilöt, kertoo Ammattiliitto Pro tiedotteessaan.

Henkilöstön edustajien mukaan toimitusjohtajan palkitseminen ei ole oikeudenmukaista tilanteessa, jossa työntekijät ovat viime vuosina joustaneet jatkuvasti.

– Finnairilaiset ovat tehneet taksvärkkityötä ja ilmaista työtä vuosien mittaan säästösopimusten ja nyt viimeisimpänä kiky-sopimuksen mukaan, kertoo Lentoalan toimihenkilöiden puheenjohtaja Rauli Ruohonen.

Lentoalan Toimihenkilöt Pro ry:hyn kuuluu Finnairin teknisiä toimihenkilöitä ja toimihenkilöitä, jotka työskentelevät nykyisin monissa Finnairiin linkittyvissä lentoalan yrityksissä. Jäseniä on lähes 700.

Finnairin hallitus päätti maksaa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramolle noin 130 000 euron lisäeläkkeen. Valtion muutaman vuoden takaisten omistajapoliittisten linjausten mukaan lisäeläkkeitä tulisi käyttää palkitsemiseen.

Rauli Ruohosen mukaan olisi asiallista pitää kiinni siitä, mitä lisäeläkkeistä on sovittu jo useita vuosia sitten.

– Toisaalta lisäeläke toimitusjohtajalle on hyvä merkki tulevia tes-neuvotteluja ajatellen. Sehän kertoo, että yhtiöllä menee hyvin ja palkanmaksuvaraa on, hän toteaa.

Luottamusmies Tanja Tiitun mukaan Finnairin tuloksen eteen on tehty upeaa työtä, mutta palkitsemisessa unohdetaan koko suorittavaa työtä tekevä henkilöstö.

– Miten kehdataan puhua Finnairin joukkueesta, kun vain kapteeni palkitaan ja saa julkista kiitosta, hän tiivistää työntekijöiden tuntemuksia.

Myös matkustamohenkilökuntaa edustava Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys kertoi jo aiemmin pitävänsä lisäeläkettä käsittämättömänä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.