Mainos

MV-lehden nettisivusto suljettu – Janitskin sanoo avaavansa sivun uudelleen

MV-lehden nettisivusto on suljettu. Myös Uber Uutisten sivusto on alhaalla.

MV-lehden päätoimittajaksi itseään kutsuva Ilja Janitskin kertoo Facebookissa, että MV:n palvelimet Suomessa on suljettu. Hänen mukaansa julkaisu avataan muualla myöhemmin.

Sulkemisen taustalla on se, että MV-sivustolle palvelintilaa vuokrannut NPNetworking on irtisanonut sopimuksensa MV-lehden kanssa. NPNetworkingin toimitusjohtaja Aleksi Kinnunen kertoo irtisanoneensa sopimuksen, sillä palvelintilan vuokraaminen katsottiin hänen henkilökohtaiseksi kannanotokseen. Kinnusta myös kritisoitiin siitä, että hän tienaa rasismilla.

MV-lehden merkitys NPNetworksille ei ole ollut taloudellisesti merkittävä.

Kaksi oikeusjuttua

MV-lehti kertoi eilen nettisivuillaan poliisin vaativan sivuston sulkemista.

Helsingin käräjäoikeudessa on parhaillaan vireillä kaksi MV-lehteen liittyvää juttua.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan ensimmäisessä MV-lehteä koskevassa jutusta on kyse Helsingin poliisilaitoksen käräjäoikeudelle osoitetusta vaatimuksesta, että MV-lehti keskeyttäisi verkkoviestin jakelun tietystä ip-osoitteesta, josta julkaistaan MV-Lehteä ja Uber Uutiset -verkkojulkaisua.

Toinen MV-lehteä koskeva asia puolestaan liittyy yksityishenkilön käräjäoikeudelle esittämään pyyntöön siitä, että käräjäoikeus keskeyttäisi kahden häntä koskettavan verkkoviestin jakelun MV-lehden verkkosivuilla.

Viesteissä miestä oli kutsuttu muun muassa "nettivasikaksi, pedofiilien suojelijaksi, seksuaalirikollisten asiamieheksi ja kaveriksi sekä melkoiseksi urpoksi". Miehen mukaan viestit ovat täysin valheellisia ja kyse on hänen mukaansa vähintään kunnianloukkauksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.