Mainos

Janitskin haluaa jatkaa kiusallisen materiaalin jakamista – pyytää apua ammattitrolleilta

MV-lehden päätoimittajaksi itseään kutsuva Ilja Janitskin julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa hän pyytää apua "datavelhoilta, tietoliikenteen osaajilta sekä hakkereilta ja ammattitrolleilta". Hän pyytää levittämään kaiken kiusallisen julkaisussa esiintyvän materiaalin ulkopuolisille alustoille ja servereille.

Julkaisusta on tehty useita tutkintapyyntöjä, ja poliisi tutkii julkaisua muun muassa rikosnimikkeillä rahapelirikos, rahankeräysrikos, törkeä kunnianloukkaus ja tekijänoikeusrikos. Janitskinin mukaan kyse on siitä, että viranomaiset ja Suomen perinteinen "valhemedia" haluavat estää ihmisten pääsyn MV-lehteen, joka julkaisee vaihtoehtoisia näkökantoja keskusteltavista asioista.

Aikaisemmin MV-lehti-verkkosivuilla julkaistiin poliisin käräjäoikeudelle tekemä salattu vaatimus verkkoviestin jakelun estämiseksi koskien samaista julkaisua.

Poliisissa pantiin salatun aineiston julkaisu merkille

Tutkinnanjohtajaa tuuraava rikoskomisario Sampo Suomala kertoo, että poliisi on pannut merkille salaisten asiakirjojen julkaisun. Muutoin hän ei ota kantaa MV-lehden tutkintaan, mutta kertoo yleisellä tasolla, että vastaavissa tapauksissa on lähes mahdotonta pysäyttää rikosten tekemistä.

– Jos henkilö on vapaana ja haluaa rikosten tekemistä, niin hänhän voi laittaa pystyyn uusia sivustoja, vaikka palvelin suljettaisikin, Suomala sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.