Mainos

Muuttuuko tv-maksu tulevaisuudessa pakolliseksi kaikille?

Viestintävirasto on harkinnut kaikkien netin ilmaiskanavien muuttamista tv-luvan varaisiksi. Viestintäviraston tv-maksu-johtajan Anssi Laakson mukaan Suomi ei ainakaan vielä lähde seuraamaan "Tanskan mallia".

– Tanskassahan kaikista nettitv-kanavista täytyy maksaa tv-maksu. Suomen osalta ehdotus ei ole ihan samankaltainen, Laakso toteaa.

Suomessa Viestintäviraston harkinnassa on ollut ennemminkin tv-maksu, jonka jokainen kotitalous joutuisi maksamaan, oli televisiota tai ei.

Laakso muistuttaa, että tv-maksu pitää maksaa, jos on tehnyt operaattorin kanssa IPTV-sopimuksen.

– Jos on vähintään 8 megan laajakaistayhteys ja IPTV-sopimus operaattorin kanssa, eli operaattori vastaa siitä että valtakunnalliset tv-kanavat näkyvät yhtä laadukkaana kuin normaalista televisiostakin, niin silloin laite muuttuu televisioksi. Silloin tv-maksukin on maksettava.

Viestintävirasto ei saa tietää IPTV-sopimuksesta muuten kuin tv-lupatarkastajan kotikäynnillä. Laakson mukaan tarkastaja ei kuitenkaan lähde tarkastamaan kodin tietokoneita.

– Ihan kysymällä se tarkistus tapahtuu. Tietysti mikäli tarkastajan ollessa paikalla taustalla kuuluu jokin ohjelma, jonka tarkastaja tunnistaa, siinä on selkeää näyttöä television omistuksesta, Laakso sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.