Muutto edessä? Lue kätevät vinkit pakkaamiseen

Kymmeniä pikkunyssäköitä ja pullottavia jätesäkkejä, niistä ei ole järkevä muuttaminen tehty. Oikein pakkaamalla säästää aikaa ja energiaa jää uuden kodin sisustamiseen.

Loppukesään liittyvät usein muuttosuunnitelmat. On aika aloittaa opiskelu toisella paikkakunnalla, palata kesätyökaupungista kotiin, jättää hyvästit vanhalle asunnolle ja astua uuteen. Hyödynnä oheiset vinkit ja painajaisten sijaan voit alkaa unelmoida asumisesta uudessa kodissa.

Pakkaa kaikki ennen muuttoapulaisten tuloa

Jokainen ehkä tuntee muuttajan, joka vielä muuttopäivänä ja muiden kantaessa laatikoita pihalle pakkailee viimeisiä tavaroitaan. Ystävyys- ja perhesuhteiden säilyttämiseksi kannattaa pieninkin omaisuus olla muuttopäivänä laatikoissa, sillä puolitiehen jäänyt pakkaus syö etenkin vapaaehtoisten muuttoapulaisten hermoja.

Käytä oikeankokoisia laatikoita

Ammattilaismuuttajien yleisin moite liittyy siihen, että isot laatikot on lastattu painavilla tavaroilla. Laita siis raskaat esineet kuten kirjat pieniin laatikoihin ja pakkaa peitot sekä muut kevyet tavarat isoihin laatikoihin. Näin vähennät myös riskiä, että tavarat hajoavat niitä kuljetellessa.

Pakkaa painavat tavarat pohjalle, kevyet päälle

Käytä samaa ohjetta lastatessasi muuttokuormaa. Jos käytössäsi on pakettiauto, aseta painavimmat laatikot lähelle auton etuosaa.

Älä jätä laatikoihin tyhjää tilaa

Ole ekonominen pakkaaja ja hyödynnä jokainen laatikkoon jäävä tyhjä kolo. Täytä tyhjät kohdat vaatteilla, pyyhkeillä ja muilla sopivilla tilkkeillä. Täysiä laatikoita on myös helpompi kantaa kuin vajaita.

Vältä sekoittamasta eri huoneiden tavaroita toisiinsa

Pakkaa jokaisen huoneen tavarat omiin laatikoihin. Se nopeuttaa muuttamista mutta tekee myös tavaroiden purkamisesta paljon mukavampaa.

Nimeä laatikot huoneiden ja sisällön mukaan

Laatikoiden nimeäminen helpottaa sinua ja muuttajia, kun tiedät laatikoiden määränpään uudessa asunnossa. Tavaroistaan tarkka voi numeroida jokaisen laatikon ja sen avulla varmistaa, ettei mitään häviä matkalla.

Sulje laatikot hyvin

Jos käytät pahvilaatikoita, teippaa ne huolellisesti kiinni. Teippaa laatikoiden saumat, etteivät ne pääse repeämään. Kannellisia laatikoita käyttäessäsi varmista, että pystyt sulkemaan laatikon tiiviisti.

Laita särkyvät tavarat yhteen

Astiat kannattaa pakata toisiinsa kiinni. Kääri jokainen lautanen paperiin ja sido sen jälkeen viiden tai kuuden lautasen paketti vielä uuteen paperiin. Vältä lautasten kuljettamista vaakatasossa ja asettele ne mieluummin pystyasentoon muuttolaatikossa. Saat laatikosta tiiviin, kun laitat tyhjiin koloihin esimerkiksi paperia. Kupit ja kulhot kannattaa pakata sisäkkäin ja laittaa paperia kunkin astian väliin.

Teippaa peilit

Kehystettyjen taulujen lasiin kannattaa vetää maalarinteippiä kulmista kulmiin, niin että teippi muodostaa x-kirjaimen. Teippi vahvistaa lasia ja pitää sen mahdollisen särkymisen jälkeen kasassa. Teippaamisen jälkeen kukin taulu kääritään joko vahvaan paperiin tai kuplamuoviin. Pakkaa taulut omaan laatikoon ja laita jokaisen taulun väliin pala pahvia.

Säästä alkuperäiset laatikot

Etenkin television muuttaminen alkuperäisessä laatikossaan on kätevää. Jos laatikko on kuitenkin litistynyt tai se on laitettu pahvinkeräykseen, voi tuplalaatikkoon pakkaaminen olla hyvä idea. Etsi kaksi laatikkoa, joista toiseen sopii televisio ja toiseen itse televisiolaatikko. Tee kahden laatikon pakkauksesta tiivis, jotta pienempi laatikko ei pääse liikkumaan.

Lue lisää:

Osittainen lähde: Real Simple

Kuva: Colourbox

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja