Mainos

Muutostyöilmoitus vähentänyt remonttikiistoja

10:21

Muutostyöilmoitukset ovat vähentäneet osakkaiden ja taloyhtiöiden välisiä kiistoja muun muassa kosteusvaurioiden selvittämisessä.

Kolme vuotta voimassa ollut asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa osakkaan tekemään kirjallisen ilmoituksen muutostöistä, joilla on vaikutusta muihin huoneistoihin tai talon rakenteisiin.

– Pahimmassa tapauksessa iso vesivahinko on voinut aiheuttaa useamman asunnon kosteuttamisen, eli kymmeniä tuhansia euroja. Laajin vahinko, mistä olen kuullut, on 150 000 euroa, jonka väärin asennettu astianpesukone aiheutti, sanoo Isännöntiliiton lakiasiantuntija Marina Furuhjelm.

Lähes kaikista omistusasuntoihin tehtävistä remonteista on lain mukaan tehtävä selvitys myös taloyhtiölle.

– Ilman ilmoitusta voi tapetoida ja maalata. Astianpesukoneen voi myös asentaa, mikäli huoneistossa on kaikki kytkennät valmiina, sanoo Furuhjelm.

Taloyhtiön velvollisuutena on valvoa, että remonttijälki on hyvän rakennustavan mukaista.

Lakimies Essi Aunola Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy:sta sanoo, että omistusasuntoihin tehdään nykyään yhä isompia remontteja.

– Muutostyöt ovat yleistyneet viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Elintason nousu on mahdollistanut sen, että moni tekee isompiakin remontteja omaan lukuun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.