Mainos

Muumit taisteluun leväisen Itämeren pelastamiseksi – tavoitteena kerätä jopa miljoona euroa

Moomin Characters Oy valmistelee juhlavuoden kunniaksi kampanjaa, jonka tarkoituksena on kerätä miljoona euroa Itämeren suojelemiseksi.

Tulevana vuonna on kulunut 75-vuotta siitä, kun ensimmäinen Muumi-tarina esiteltiin yleisölle. Juhlavuoden kunniaksi Moomin Characters Oy laittaa yhdessä vesistöjen suojeluun keskittyvän John Nurmisen Säätiön kanssa pystyyn kampanjan Itämeren suojelemiseksi. Tavoitteena on kerätä jopa miljoona euroa meren suojelemiseksi. 

Meri on luonnollinen valinta suojelukohteeksi, sillä meri on keskeinen osa niin Muumi-tarinoita kun niiden luojan, Tove Janssonin, elämää.

– Tove Jansson loi Muumi-tarinat Pellingin saaristossa inspiroituneena meren kauneudesta ja voimasta. Hän rakasti merta, kuten me kaikki, Muumipeikko mukaan lukien, Moomin Charactersin luova johtaja ja hallituksen puheenjohtaja Sophia Jansson kertoo tiedotteessa.

Toimitusjohtaja Roleff Kråkströmin mukaan totuus Itämeren voinnista iski kammottavalla tavalla viime vuonna. Vuoden 2018 leväkatastrofi toimikin kampanjan innoittajana. 

Kampanjassa on tällä hetkellä mukana yli 50 tahoa. 

– Näyttää siltä, että tästä on syntymässä historian suurin aloite Itämeren pelastamiseksi – mukana on useita tahoja aina Japanista ja Isosta-Britanniasta saakka, Kråkström kertoo tiedotteessa.

Lue myös: 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja