Mustikkahyve

Rukiin ja mustikan maku sopivat hienosti yhteen ja suomalaiseen makuun. Metsä on nyt täynnä mustikoita ja muistathan, että mustikan syöminen saattaa estää tai parantaa silmäsairauksia! Tämä ohje tunnetaan myös nimellä mustikkakukko.

VINKKI: Pieni määrä kastikesuurustetta (Myllyn Paras VAALEA suuruste on mauton) saostaa mustikoista irtoavaa nestettä. Laita suurustetta mustikoiden vetisyyden mukaan, varsinkin pakastemustikoille talvella.

Mustikkahyve

  • 175 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • ½ tl soodaa
  • Täytteeksi:
  • noin 6 dl mustikoita (tai 2 pss pakastemustikoita)
  • ½ dl sokeria
  • noin 1 rkl Myllyn Paras Vaalea Kastikesuurustetta

Sulata voi, lisää sokeri ja ruisjauho-soodaseos ja sekoita taikinaksi. Levitä vähän yli puolet taikinasta keskikokoisen uunivuoan pohjalle, kaada mustikat siihen ja ripottele niille sokeri ja suuruste.

Kaaviloi lopputaikina paistoksen kanneksi erillisen leivinpaperin päällä ja kumoa se paistoksen päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta.

Herkullista vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat