Musti Groupille on reklamoitu tapauksia, joissa lemmikki on lopetettu ruuan takia

Musti Group lopettaa sairastumisia aiheuttaneen koiran- ja kissanruoan myynnin 2:29
Katso myös: Musti Group lopetti sairastumisia aiheuttaneen koiran- ja kissanruoan myynnin

Musti Group kertoo STT:lle, että sille on reklamoitu Mustin ja Mirrin tuotteiden takaisinvetoon liittyviä tapauksia, joissa lemmikki on lopetettu. Yhtiö vastasi STT:n asiasta lähettämään tiedusteluun sähköpostitse.

Musti Groupin operatiivinen johtaja Pamela Nelimarkka kertoo sähköpostissa, että yhtiölle on raportoitu myös sairastumisia, joissa oireiden voimakkuus on vaihdellut. Osalla oireet ovat olleet voimakkaita ja vakavia.

– Meille raportoiduissa oireissa painottuvat moniniveltulehdus, voimakas kipu ja kuume. Sen lisäksi palautteissa on raportoitu myös pahoinvoinnista ja väsymyksestä, Nelimarkka kirjoittaa.

Nelimarkka ei kertonut tarkemmin tapausten määrää. Musti Group ei myöskään kommentoi yhtiölle esitettyjen korvausvaatimusten kokonaismäärää. Musti Group on luvannut korvata asiakkailleen tapauksesta aiheutuneet eläinlääkärikulut.

Kohonneita tasoja sekä raaka-aineessa että ruoassa

Musti Group kertoi aiemmin tänään, että Musti ja Mirri -ketjussa myytyä ruokaa syöneiden lemmikkieläinten sairastumisien syyksi on varmistunut perunan luontainen myrkky eli ulkomaisen perunahiutaleen korkea glykoalkaloiditaso.

Kohonneita glykoalkaloiditasoja paljastui laboratoriokokeissa sekä raaka-aineesta että valmiista lemmikinruokatuotteesta. Musti Group kertoi selvittäneensä asiaa yhteistyössä Ruokaviraston, eläinlääkäreiden ja raaka-ainetuottajien kanssa.

Glykoalkaloidit ovat kasvisten luontaisia myrkkyjä, joilla kasvit suojautuvat tauteja ja tuholaisia vastaan, Ruokavirasto kertoo nettisivuillaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat