Musti Group: Lemmikkien sairastumisten syy varmistunut – "Tapauksen oltava herätys koko lemmikkiruoka-alalle"

Musti Group lopettaa sairastumisia aiheuttaneen koiran- ja kissanruoan myynnin 2:29
Katso myös: Musti Group lopettaa sairastumisia aiheuttaneen koiran- ja kissanruoan myynnin

Lemmikkien sairastumisten syyksi on varmistunut ulkomaisen perunahiutaleen korkea glykoalkaloiditaso, tiedottaa Musti Group.

Musti ja Mirri on selvittänyt syitä lemmikkien saamille oireille yhteistyössä Ruokaviraston, eläinlääkäreiden ja raaka-ainetuottajien kanssa. 

 – Teettämissämme laboratoriokokeissa on nyt vahvistunut, että lemmikkien sairastumisien syy on perunahiutaleen korkea glykoalkaloiditaso. Kokeet suoritettiin sekä raaka-aineelle että valmiille tuotteelle, Musti Group kertoo tiedotteessaan.

Molempien tuloksissa paljastui kohonneet glykoalkaloiditasot. 

– SMAAK Herkkä kala viljaton koiranruoka -tuotteessa peruna on merkittävä osa reseptiä ja glykoalkaloiditaso oli korkea kyseisessä tuotteessa. Olemme käyttäneet kyseistä perunahiutaletta kahdessa tuotteessamme, ja lopetimme näiden tuotteiden myynnin kokonaisuudessaan viime viikolla.  

Dallas-koira sai rajuja oireita Mustin ja Mirrin ruoasta – Johanna tajusi jälkeenpäin toimineen karusti: "Melkein pakotin sen syömään" 1:59
Katso myös: Dallas-koira sai rajuja oireita Mustin ja Mirrin SMAAK-koiranruoasta

"Teemme kaikkemme palauttaaksemme asiakkaidemme luottamuksen"

Musti Group kertoo testanneensa Ruokaviraston kanssa yhdessä laaditun listan pohjalta myös mahdollisia mikrobiologisia oireiden aiheuttajia, mutta näytteet ovat olleet puhtaita.

Ruokavirasto jatkaa omia tutkimuksiaan loputkin laboratoriotutkimukset valmistuvat.  

 – Pyydämme anteeksi kaikilta asiakkailtamme, ja erityisesti heiltä, joiden lemmikit ovat sairastuneet. Näin ei olisi ikinä saanut tapahtua, Musti Groupin toimitusjohtaja David Rönnberg sanoo tiedotteessa.  

– Teemme kaikkemme palauttaaksemme asiakkaidemme luottamuksen. Tapauksen on oltava myös herätys koko lemmikkiruoka-alalle. Meidän on yhdessä eurooppalaisten ruokaviranomaisten kanssa vaikutettava niin, että rehulle määritellään EU:ssa raja-arvot. Vain siten voimme todella varmistua, että näin ei tapahdu enää koskaan.

EU:ssa ei ole rehurajoja glykoalkaloideille

Glykoalkaloideille ei ole Musti Groupin mukaan asetettu EU:ssa rehurajoja. Siksi eurooppalaiset toimittajat eivät mittaa arvoja joka erästä.

– Tulemme jatkossa mittaamaan jokaisen saapuvan perunaerän raaka-aineen glykoalkaloiditason ja olemme lopettaneet yhteistyön kyseisen raaka-ainevalmistajan kanssa. Tulemme myös korvaamaan asiakkaillemme tapauksesta aiheutuneet eläinlääkärikulut.

Mikä ihmeen SMAAK? Tällaista on kohuttu ja takaisinvedetty Mustin ja Mirrin koiranruoka 1:21
Tällaista on kohuttu ja takaisinvedetty SMAAK-koiranruoka

Lue myös:

    Uusimmat