Musti Group: Näin koiranruokakohu vaikuttaa bisnekseen

Musti ja Mirri epäilee koirien myrkytysoireiden syyksi ulkomaista perunahiutaletta 1:59
Musti ja Mirri epäilee koirien myrkytysoireiden syyksi ulkomaista perunahiutaletta.

Yhtiö kasvatti myyntiään ja paransi kannattavuuttaan edellisellä vuosineljänneksellä.

Lemmikkitarvikkeita myyvä Musti Group kasvatti tulostaan edellisellä vuosineljänneksellä, ilmenee torstaina julkaistusta osavuosikatsauksesta.

Oikaistu ebita-liikevoitto kasvoi heinä-syyskuussa lähes neljänneksen vuoden takaisesta ja oli 12,6 miljoonaa euroa. Ebita tarkoittaa liikevoittoa ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia.

Liikevaihto kasvoi kahdeksan prosenttia vertailukaudesta 110,4 miljoonaan euroon.

Musti Group on ollut runsaasti esillä julkisuudessa sen jälkeen, kun yhtiö viime viikolla ilmoitti vetävänsä myynnistä SMAAK Herkkä kala viljaton -koiranruokaa. Tuotteen epäillään aiheuttaneen koirille vakavia oireita. Sittemmin yhtiö on kertonut vetäneensä myynnistä myös SMAAK Viljaton kana -kissanruokaa.

Osavuosikatsauksen mukaan yhtiö arvioi tämänhetkisen tiedon perusteella, että tapauksella saattaa olla vähäinen vaikutus sen liikevaihtoon ja kannattavuuteen. Yhtiö sanoo tutkivansa tilannetta ja keräävänsä tietoja tapauksesta.

Musti Group kertoi keskiviikkona, että lemmikkien sairastumiset saattoi aiheuttaa ulkomainen perunahiutale, jota on kahdessa viljattomassa lemmikinruokatuotteessa.

Ennen takaisinvetoa SMAAK Herkkä kala viljaton -koiranruokaa päätyi myyntiin 1  400 säkkiä, joista valtaosa myytiin Suomessa, Musti Group kertoi. Osa myydystä ruoasta saattaa yhtiön mukaan olla pilaantunutta.

Ruokaviraston mukaan varmuus oireiden aiheuttajasta saadaan vasta ehkä viikkojen päästä.

Lue myös:

    Uusimmat