Mainos

Mustasukkainen mies vaati naisystävän pin-koodia – väkivallassa kiduttamisen piirteitä

Helsingin käräjäoikeus langetti 23-vuotiaalle miehelle ehdottoman vankeustuomion naisystävänsä pahoinpitelystä. Kiduttamisen piirteitä sisältäneen teon taustalla oli mustasukkaisuus.

Pariskunta oli tavannut heinäkuussa 2015 ja he olivat muuttaneet yhteen tammikuussa 2016. He olivat asuneet yhdessä marraskuuhun 2016 saakka. Sen jälkeen suhde on ollut naisen mukaan ”on-off”.

Ensimmäisen tapahtuman tekoaikaan maaliskuussa 2017 he eivät olleet enää yhdessä, mutta mies oli pyytänyt naisen lähikuppilaan puhumaan asioista. Sen jälkeen oli menty miehen asuntoon, jossa mies oli aloittanut väkivallan.

Miehen mukaan kyse oli mustasukkaisuudesta.

Amfetamiinia ottanut mies oli lyönyt naista nyrkillä sekä potkinut. Teot tapahtuivat asunnossa ja rappukäytävässä.  Puolesta tunnista tuntiin jatkunut väkivalta päättyi, kun nainen pääsi pakoon alakerran naapurin asuntoon.

Pariskunta palasi yhteen

Toinen, vakavampi tapaus sattui lokakuussa pariskunnan asunnossa. Mies ja nainen olivat tuolloin uudestaan asuneet kuukauden yhdessä.

Mies oli kysynyt naiselta, oliko tämä ollut toisen miehen kanssa heidän eronsa aikana. Nainen oli myöntänyt. Mies oli lähtenyt käymään jossain ja palasi vihaisena.

Mies vaati saada naisen puhelimen suojakoodin, mutta nainen ei suostunut sitä antamaan. Mies löi naista ensin vatsaan ja sitten monta kertaa ylävartaloon, reiteen ja olkavarteen. Mies repi naista hiuksista.

Mies vaati edelleen saada suojakoodia ja kun nainen ei suostunut antamaan sitä, mies viilsi puukolla naisen kämmenselkään ja ilmoitti, että hänen on pakko tappaa nainen.

Mies raahasi naisen vaatehuoneeseen ja löi viidesti naista sählymailalla jalkoihin. Mies vaati edelleen pin-koodia ja otti naisen jalasta kiinni. Mies ilmoitti laskevansa kymmeneen ja kun nainen ei koodia antanut, mies viilsi naista polvitaipeeseen. Jalasta valui paljon verta.

Lisää viiltoja

Mies löi mailalla lisää, potki ja kuristi.

Taas mies ilmoitti laskevansa kymmeneen ja ryhtyi sen jälkeen - kun ei ollut koodia saanut - viiltämään säären alapuolelle. Mies leikkasi puukolla myös naisen hiuksia ja uhkasi viiltävänsä puukolla suupielestä korvaan.

Seuraavaksi mies käski naisen vessaan puhdistamaan haavojaan ja ilmoitti tappavansa tämän. Nainen kertoi oikeudessa, että oli varma, ettei selviäisi elossa. Mies sanoi vievänsä ruumiin Sipoon metsään, jonne ruumiit viedään.

Mies lukitsi naisen takaisin vaatehuoneeseen ja lähti käymään kerrostalon alaovella. Nainen sai oven auki saksilla ja pakeni asunnosta samaan aikaan kun mies oli tulossa hissillä takaisin ulos. Nainen pääsi alakerran naapuriin.

Mies vei naisen puhelimen ja pankkikortin.

Kokonaisuudessa pahoinpitely kesti naisen arvion mukaan puolitoista tuntia.

Miehen mukaan kyse oli mustasukkaisuudesta. Hän kertoi syöneensä lääkkeitä ja ottaneensa amfetamiinia sekä valvoneensa pari yötä.

Kiduttamisen piirteitä

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen pahoinpitelyyn, törkeään pahoinpitelyyn, vapauden riistoon ja varkauteen. Törkeässä pahoinpitelyssä oli kiduttamisen piirteitä, kun mies vaati laskien puhelinkoodia ja toteutti uhkauksensa.

Oikeus katsoi oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi yhden vuoden ja kuuden kuukauden vankeuden. Miehellä ei ollut aiempaa rikostaustaa, mutta tekojen vakavuus edellytti rangaistuksen tuomitsemista ehdottomana.

Mies oli ollut vangittuna, mutta oikeus päästi hänet vapaalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.