Mainos

Suomi24-treffipalstalta alkanut parisuhde muuttui painajaismaiseksi väkivallaksi – miesystävä löi, vainosi ja uhkasi tappaa

Suomi24-treffipalstalta alkanut seurustelusuhde päättyi useisiin pahoinpitelyihin ja vainoamiseen. Unelmamiesystävästä tuli seurustelusuhteen aikana erittäin mustasukkainen ja väkivaltainen. Oikeudessa mies tuomittiin 10 kuukauden vankeuteen seitsemästä eri rikoksesta.

Mies ja nainen tapasivat Suomi24-treffipalstalla joulukuussa 2014. Saman kuun lopussa he alkoivat seurustella. Seurustelusuhteen aikana he eivät missään vaiheessa asuneet yhdessä.

Katso Lainrajat-keskustelu Porin SuomiAreenasta. Keskustelussa puhuttiin paljon väkivallasta. 

59:17


Naisen kertomuksen mukaan mies oli suhteen alussa miellyttävä ja ihana ihminen. Mies oli kuitenkin alkanut käyttäytyä mustasukkaisesti jo muutaman kuukauden seurustelun jälkeen ja hänen käytöksensä oli muuttunut. Mies oli kieltänyt naista tapaamasta ystäviään. Nainen kertoi oikeudelle joutuneensa lopettamaan myös kuntosalilla käymisen.

Naisen mukaan mies oli sanonut hänelle, että mikäli nainen jättäisi hänet, hänelle olisi ”monttu kaivettuna Vihdintien varressa.” Mies oli myös uhannut tappaa naisen ja hänen kolme alaikäistä lastaan eron tullen.

Mustasukkainen mies hakkasi puhelimen lihanuijalla

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen viiteen pahoinpitelyyn. Mies pahoinpiteli naisen ensimmäisen kerran huhtikuussa 2015. Tuolloin mies oli läpsinyt, tuuppinut ja potkaissut naista niin, että tämän ilmat olivat menneet pihalle. Mies myös otti naisen puhelimen ja rikkoi sen lihanuijalla.

Toukokuussa mies veti naista hiuksista niin lujaa, että tältä irtosi hiuksia. Riita oli alkanut naisen sähköpostiosoitteesta, jota hän oli käyttänyt Suomi24-treffipalstalla. Tuolloin mies myös painoi naisen kasvoja sohvatyynyä vasten useita kertoja, jolloin naisen oli vaikeaa hengittää. Mies oli yrittänyt painostaa naista kertomaan kaikki salasanansa, jotta tämä voisi katsella naisen saamia viestejä.

Mies uhkasi: Eropäätös naisen "viimeinen teko"

Myöhemmin toukokuussa mies oli vaatinut naista kertomaan asioita entisistä kumppaneistaan ja lopulta lyönyt häntä kaukosäätimellä reiteen. Seuraavana päivänä mies jatkoi entisistä kumppaneista kyselyä ja lopulta päätyi läpsimään naista.

Naisen kerrottua miehelle, että ei tahdo olla enää hänen kanssaan, mies oli naisen kertomuksen mukaan todennut, että eropäätös olisi naisen ”viimeinen teko” ja alkoi kuristaa naista kovaa. Mies kuristi naista kahdesti ja nainen kertoi tunteneensa, että hän kuolee. Hän kertoi henkensä salpautuneen ja kokeneen silmiensä sumentuneen.

Naisen kertomuksen mukaan mies oli vielä samana iltana tullut hakemaan hänet lastenhuoneesta ja sanonut lapsille, että aikoo kertoa heille ”mikä heidän äitinsä oikein on.” Mies oli lyönyt naista kasvoille, repinyt naisen päältä tämän topin lasten läsnä ollessa ja pyytänyt lasta katselemaan yläosatonta äitiään sekä huoritellut naista. Poistuessaan asunnolta mies oli vielä uhkaillut naista uudelleen tappamisella.

Tuhansia viestejä ja satoja puheluja

Neljän pahoinpitelyn jälkeen nainen haki lähestymiskieltoa itsensä ja kolmen lapsensa suojelemiseksi. Mies kuitenkin rikkoi lähestymiskieltoa soittamalla naiselle satoja puheluja, lähettämällä kymmeniä teksti- ja multimediaviestejä sekä tuhansia WhatsApp-viestejä. Lisäksi mies oli jättänyt hänelle useita viestejä vastaajaan.

Mies rikkoi lähestymiskieltoa myös tulemalla naisen oven taakse ja huutelemalla hänelle postiluukusta. Useiden anteeksipyyntöjen jälkeen nainen heltyi tapaamaan miestä ja tämä lupasi olla satuttamatta häntä enää. Tapaamisella mies oli itkenyt ja pyytänyt anteeksi, mutta myös muistuttanut naisen rikkoneen lähestymiskieltoa ja painostanut heitä palaamaan yhteen.

Naapuri tuli väliin pesäpallomailan kanssa

Pariskunta oli jatkanut yhdessä, jonka jälkeen mies pahoinpiteli vielä naisen heinäkuussa 2016. Yhteisen risteilyn jälkeen mies oli tullut mustasukkaiseksi, kun nainen oli jutellut kahden miehen kanssa terassilla. Nainen ja mies lähtivät kohti miehen asuntoa miehen vaatimuksesta, jonka rappukäytävässä mies löi naista päähän. Nainen huusi apua, jolloin rappukäytävään tuli miehen naapuri pesäpallomailan kanssa. Nainen oli äänettömästi pyytänyt naapuria jäämään avukseen ja naapuri oli pysynyt paikalla poliisien tuloon asti.

Pahoinpitelyn jälkeen mies jatkoi jälleen vainoamista. Mies seurasi naista, soitteli ja lähetteli hänelle tekstiviestejä. Mies myös kerran kouraisi naista sukupuolielimistä ja näytteli ampuvansa naisen sormellaan. Oikeus kuuli myös äänitallenteen, jossa mies uhkasi tappaa naisen.

Käräjäoikeudessa mies sanoi, että parisuhde jatkui, koska molemmat rakastivat toisiaan. Hän myös puolusti asiattomia tekstiviestejään kertomalla, että ne johtuivat hänen turhautumisestaan ja tyhmyydestään.

Aiemmin vastaavista rikoksista tuomittu mies sai 10 kuukautta vankeutta

Mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa viidestä pahoinpitelystä, lähestymiskiellon rikkomisesta ja vainoamisesta kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tuomio annettiin ehdottomana, koska mies on aiemmin saanut tuomioita vastaavanlaisista rikoksista sekä ehdollisin että ehdottomin rangaistuksin.

Mies valitti tuomiosta, mutta Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Käräjäoikeus katsoi, että mies on tuomittava ankarammin, kuin yleensä vastaavasta väkivallanteosta tuomitaan.

– Hän on pahoinpidellyt itseään selvästi heikompaa ja tosiasiassa puolustuskyvytöntä asianomistajaa muun muassa kuristamalla ja potkimalla. Paikalla on lisäksi ollut asianomistajan alaikäiset lapset seuraamassa äitiinsä kohdistuvaa pitkäkestoista ja vakavaa pahoinpitelyä, johon on liittynyt asianomistajan ihmisarvoa loukkaavia piirteitä, käräjäoikeus perustelee rangaistusta.

Mies määrättiin myös maksamaan naiselle korvauksia kivusta, särystä, kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta kaikkiaan 4 600 euroa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.