Mainos

Mustan Barbaarin äiti ja sisko tuomittiin poliisin vastustamisesta – kieltäytyivät näyttämästä henkilöllisyystodistuksiaan

Muusikko Mustana Barbaarina tunnetun James Nikanderin äidille ja siskolle annettiin tänään tuomiot Helsingin käräjäoikeudessa. 59-vuotias äiti tuomittiin virkamiehen vastustamisesta ja 44-vuotias sisko niskoittelusta poliisia vastaan.

Äiti tuomittiin 35 päiväsakkoon ja sisko 10 päiväsakkoon.

Kyse on tapahtumista poliisin ulkomaalaisvalvonnan yhteydessä Helsingin keskustassa viime vuoden heinäkuussa.

Oikeuden mukaan Nikanderin äiti ja sisko kieltäytyivät näyttämästä henkilöllisyystodistuksiaan Helsingin Aleksanterinkadulla ulkomaalaisvalvontaa siviilivaatteissa tehneille poliiseille.

Poliisimiehet pyysivät Nikanderin äidiltä ja siskolta henkilöllisyystodistukset nähtäväksi, ja pyynnön yhteydessä he esittivät naisille virkamerkkinsä.

Naiset eivät kuitenkaan suostuneet pyyntöön. Sisko kieltäytyi näyttämästä henkilöllisyystodistustaan useista poliisin pyyynnöistä ja käskyistä huolimatta.

Nikanderin äiti puolestaan yritti poistua paikalta. Kun toinen poliiseista yritti estää naista poistumasta, nainen tarttui poliisia vaatteista, huitoi häntä käsillään ja töni häntä. Tilanne saatiin rauhoittumaan vasta, kun Nikanderin äidille laitettiin käsiraudat.

Poliisin virkamerkkikotelosta katkesi ketju ja koko kotelo sisältöineen katosi, kun nainen vastusti poliisia. Lisäksi poliisille tuli rintakehään naarmuja.

Naiset kiistivät syytteet. Sisko ei edes saapunut oikeuden pääkäsittelyyn marraskuussa.

Asiasta kerrottiin ensin eri tavalla

Tapaus nousi julkisuuteen vuosi sitten kesällä, kun Musta Barbaari arvosteli poliisin toimintaa sosiaalisessa mediassa ja vaati anteeksipyyntöä ja korvauksia poliisilta.

Nikanderin mukaan poliisi ei antanut tapaukselle muuta perustelua kuin sen, että kyse oli ulkomaalaisvalvonnasta. Ulkomaalaisvalvonnan tarkoituksena on löytää maassa laittomasti oleskelevia henkilöitä.

Nikander koki ongelmaksi poliisien siviilipuvut ja puhuttelun englannin kielellä.

Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto ilmoitti viime vuoden syyskuussa, että ulkomaalaispoliisin toiminnasta ei aloiteta esitutkintaa. Sen sijaan tutkinta alkoi kahdesta naisesta, Nikanderin äidistä ja siskosta.

Syyttäjän mukaan tilanne meni aivan eri tavalla kuin Musta Barbaari alun perin kertoi.

14:36

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja