Mainos

Poliisista rikosilmoitus: Raudoittivat Mustan Barbaarin äidin ja siskon, takavarikoivat kuvamateriaalin

Musta Barbaari eli James Nikander kertoo Facebookissa poliisin laittaneen tämän äidin ja siskon käsirautoihin. Poliisista kerrotaan, että poliisin toiminnasta on jo tehty rikosilmoitus.

Nikander kertoo Facebook-päivityksessään, että hänen äitinsä ja siskonsa olivat perjantai-iltana illanvietossa Helsingin keskustassa, "mummotunnelissa". Illan päätteeksi naiset olivat matkalla taksijonoon, kun siviiliasuiset poliisit pysäyttivät heidät ja vaativat passeja nähtäviksi.

– Siskoni kieltäytyi ja kysyi, miksi ihmeessä heidän pitäisi passit näyttää. Siviilipoliisit eivät kertoneet, miksi pysäyttivät siskoni ja äitini, vaan pistivät röyhkeästi heidät rautoihin ja äitini maahan, kirjoittaa Nikander.

Saako poliisi ottaa kiinni kertomatta syytä?

Poliisilain 4 §: Toimenpiteen perusteen ilmoittaminen

"Poliisimiehen on ilmoitettava henkilön vapauteen kohdistuvan toimenpiteen peruste toimenpiteen kohteena olevalle tai tämän edustajalle, jollei se ole mahdotonta henkilön tilan taikka olosuhteiden johdosta."

Poliisilain 10 §: Henkilöllisyyden selvittäminen

"Poliisimiehellä on yksittäisen tehtävän suorittamiseksi oikeus saada jokaiselta tiedot tämän nimestä, henkilötunnuksesta tai sen puuttuessa syntymäajasta ja kansalaisuudesta sekä paikasta, josta hän on tavoitettavissa.

Poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni henkilö, joka kieltäytyy antamasta 1 momentissa tarkoitettuja tietoja --. Kiinni otettu on päästettävä vapaaksi heti, kun tarvittavat tiedot on saatu, kuitenkin viimeistään 24 tunnin kuluttua kiinniottamisesta."

Nikanderin mukaan sisko kysyi vielä toistamiseen, mistä kohtelu johtui, muttei saanut vastausta poliiseilta.

– Äitini pelkäsi henkensä edestä ja luuli tulevansa hakatuksi, sillä poliisin otteet olivat erittäin röyhkeät!

Nikander kertoo, että tämän jälkeen paikalle saapui kaksi poliisipartiota, ja että naisten laukut tutkittiin. Kun sisko vapautettiin käsiraudoista, hän alkoi videokuvata kännykällään tilannetta.

– Poliisit huomasivat siskoni kuvaamisen ja ottivat häneltä puhelimen pois. Yllättäen kuvattua materiaalia ei ole enään olemassa, sanoo Nikander.

Lisäksi Nikanderin mukaan poliisit syyttivät naisia heidän virkamerkkinsä varastamisesta, sillä toiselta virkamieheltä oli merkki kadonnut.

– Poliisit tutkivat laukut ja mitään virkamerkkiä ei löytynyt, vaan äitini tabletti oli rikottu.

Nikanderin mukaan tilanne kesti noin tunnin verran.

Helsingin poliisista vahvistetaan

Helsingin poliisista kerrotaan, että perjantain ja lauantain välisenä yönä on suoritettu ulkomaalaisvalvontaa alueella, ja että Aleksanterinkadulta on kirjattu edellämainitun kaltainen tapahtuma.

Tapauksesta on jo tehty rikosilmoitus.

– Poliisia syytetään pahoinpitelystä ja kunnianloukkauksesta, vahvistaa Helsingin poliisista Riku Korpela.

Tapauksen tutkinta on edennyt Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle ja syyttäjä on tutkinnanjohtajana.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja