Mainos

Musta Barbaari syytti poliisia kovista otteista ja vaikeni syyttäjän päinvastaisesta näkemyksestä – astuu julkisuuteen huomenna

Rap-artisti ja kehonrakentaja Musta Barbaari eli James Nikander kommentoi huomenna ensimmäistä kertaa syyttäjän päätöstä kesällä tapahtuneesta välikohtauksesta poliisin ja Nikanderin äidin sekä siskon välillä.

James Nikander on vieraana MTV3:lla kello 21 lähetettävässä Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa.

Musta Barbaari kertoi heinäkuussa Facebookissa poliisin kovista otteista äitiään ja siskoaan kohtaan. Syyttäjän toissapäiväinen päätös tapahtuneesta oli täysin päin vastainen kuin mitä Musta Barbaari oli kertonut.

Nikanderin mukaan hänen äitinsä ja siskonsa olivat viettämässä iltaa Helsingin keskustassa, kun heidät pysäytettiin matkalla taksijonoon. Kyseessä olivat siviiliasuiset poliisit, jotka vaativat passeja nähtäviksi. Nikanderin mukaan poliisin toiminta oli röyhkeää ja he syyttivät Nikanderin äitiä ja siskoa muun muassa poliisin virkamerkin varastamisesta. Kumpikin naisista myös laitettiin rautoihin.

Syyttäjän päätöksen mukaan poliisit olivat suorittamassa ulkomaalaisvalvontaa alueella. He ovat tarkastaneet Mustan Barbaarin äidin ja siskon lisäksi myös muiden ihmisten maassaolon edellytyksiä.

Ulkopuolisten silminnäkijöiden mukaan konstaapelit ovat ilmoittaneet tilanteessa olevansa poliiseja, näyttäneet virkamerkkinsä ja kysyneet naisten passeja tai henkilöllisyystodistuksia.

Päätöksen mukaan äiti ja sisko eivät olleet suostuneet tähän eivätkä olleet uskoneet miesten olevan poliiseja, jolloin poliisikaksikko ilmoitti, että henkilöllisyydet on sitten lähdettävä tarkistamaan poliisiasemalle. Naisista Nikanderin äiti kuitenkin syyttäjän mukaan vastusti tilannetta aggressiivisesti, jolloin hänet oli laitettava raudat.

Turvallisuustarkastuksessa naisten henkilöllisyystodistukset löytyivät ja tilanne päättyi.

Selvityksen mukaan poliisilla on ollut tilanteessa ulkomaalaislain mukainen toimivalta tarkistaa äidin ja siskon maassaolon edellytykset. Äidin ja siskon olisi selvityksen mukaan pitänyt noudattaa poliisin antamia käskyjä.

Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan STT:lle, että samassa yhteydessä on aloitettu esitutkinta kahdesta naisesta.

– Tutkittavat nimikkeet ovat virkamiehen vastustaminen tai vaihtoehtoisesti haitanteko virkamiehelle tai niskoittelu poliisia vastaan. Samoista asioista epäillään molempia naisia, poliisista kerrotaan STT:lle.

Viime viikolla EVS:n vieraana oli muun muassa Anneli Auer.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.