Mainos

Musliminaisten huivinkäyttö puhuttaa Tanskassa

Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen on kehottanut tanskalaisia suvaitsevaisuuteen musliminaisten pukeutumisen suhteen.

Tanskan korkeimman oikeuden presidentti puolustaa musliminaisten huivin käyttöä. Ei ole mitään syytä vaatia, että naispuoliset tuomarit esittelisivät kiharoitaan tai kättelisivät työtovereitaan, sanoo Torben Melchior Jyllands-Posten-lehdelle.

Yhteiskunnallisen kehityksen ja kotouttamisen kannalta olisi tervettä, että asianajajiksi ja tuomareiksi tulisi enemmän maahanmuuttajia, hän katsoo. Ja tuomarina voi hyvin toimia myös musliminainen, joka käyttää islamilaista huivia eli hijabia.

- Tuomarit ja asianajajat on rekrytoitava mahdollisimman laajalta pohjalta, jotta kaikilla ei olisi samanlaista taustaa ja arvomaailmaa, Melchior sanoo.

Hän ei myöskään pidä suurena ongelmana sitä, jos joku naispuolinen muslimituomari kieltäytyisi kättelystä.

- Minulle on samantekevää, jos joku tuomari kieltäytyy kättelystä uskonnollisista syistä, korkeimman oikeuden presidentti sanoi.

Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen puolusti niin ikään huivin käyttöä eilen kansankäräjillä. Hän kehotti tanskalaisia suvaitsevaisuuteen myös musliminaisten pukeutumisen suhteen.

- Antakaa tunnetun tanskalaisen suvaitsevaisuuden taata musliminaisille oikeus pukeutua haluamallaan tavalla - myös julkisilla paikoilla, pääministeri sanoi parlamentin keskustelussa.

(MTV3- STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.