Mainos

Muslimien pyhiinvaellus jatkuu

Jokaisen muslimin pitäisi vähintään kerran elämässään tehdä pyhiinvaellus Mekkaan.

Miljoonat muslimit ovat jatkavat pyhiinvaellustaan Saudi-Arabian Mekassa.

Vajaan viikon kestävä pyhiinvaellus eli hajj alkoi Saudi-Arabiassa toissapäivänä. Kyseessä on maailman suurin vuosittainen uskonnollinen kokoontuminen.

Eilen pyhiinvaeltajat kokoontuivat rukoilemaan lähellä Mekkaa sijaitsevalle Arafat- eli Armonvuorelle. Pyhiinvaeltajien matka jatkuu tänään Minan kaupunkiin, jossa he kivittävät saatanaa edustavia kivipylväitä kahden päivän ajan.

Sen aikana yli kaksi miljoonaa pyhiinvaeltajaa kerääntyy Minan kaupunkiin Saudi-Arabiaan heittämään kivillä kolmea Saatanaa symboloivaa Jamarat-kivipilaria. Väenpaljous on takavuosina aiheuttanut runsaasti kuolemantapauksia, kun ihmiset ovat rusentuneet massojen jalkoihin. Viime kerralla uhrimäärä oli 345.

Viranomaiset ovat tällä kertaa pyrkineet ehkäisemään vahinkoja rakentamalla lisää kerroksia pilareiden vieressä kulkevalle sillalle, josta useimmat pyhiinvaeltajat kivityksen suorittavat. Lisäksi pilareita on levennetty osumisen helpottamiseksi.

Perimätiedon mukaan juuri Minassa Saatana ilmestyi ensi kertaa Abrahamille.

Kivitystä seuraa Eid al-Adha -uhrijuhla. Saudi-Arabia kuitenkin toivoo, että eläinten lahtaamisen sijasta pyhiinvaeltajat ostaisivat erityisiä uhrikuponkeja. Viranomaiset uhraavat myytyjen kuponkien perusteella tietyn määrän lampaita, joiden liha pakastetaan ja lähetetään köyhien muslimien ravinnoksi.

Viime vuonna kuponkeja myytiin yli 50 miljoonan euron arvosta.

Pyhiinvaellus on yksi islamin viidestä peruspilarista - uskontunnustuksen, rukouksen, paaston ja almuveron ohella. Jokaisen muslimin pitäisi, jos mahdollista, tehdä pyhiinvaellus kerran elämässään. Tämänvuotinen pyhiinvaellus päättyy ylihuomenna perjantaina.

Myös Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad osallistuu tänä vuonna pyhiinvaellukseen.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.