Pikkuleijonien helpottunut päävalmentaja Ylelle: ”Tällaiset ovat hienoja kasvutarinoita”

Hurjan 12-0-voiton myötä jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisojen puolivälieriin edenneen Pikkuleijonien päävalmentaja Mika Marttila kertoo joukkueen luottaneen itseensä, vaikka turnaus käynnistyi kolmella tappiolla, jotka olivat suistaa hallitsevat mestarit jopa putoamiskarsintaan.

Pakkovoiton edessä ollut Suomi ratkaisi ottelun jo kahdessa ensimmäisessä erässä. Neljä maalia joka erässä mätkinyt Pikkuleijonat pääsee nyt torstain puolivälieriin yhtä mestarisuosikkia Yhdysvaltoja vastaan.

– Kyllä meillä oli koko ajan luotto itseemme – johtoryhmällä luotto pelaajiin ja pelaajilla johtoryhmään. Uskoimme, että kun saamme hanat auki, niin saadaan peli sieltä tulemaan, päävalmentaja Marttila kertoi voiton jälkeen Ylen tv-haastattelussa.

Paineet toki olivat kovat, mutta tämän asian Marttilan valmennusryhmä oli tehnyt pelaajistolle selväksi jo kauteen lähdettäessä.

– Sanotaan näin, että olemme puhuneet vuoden verran siitä kultareunuksesta. Kenelle olemme vastuussa, niin olemme vastuussa joukkueelle. Tulee ulkoista painetta, voi olla tuloksen muodossa, voi olla median muodossa, mutta pystyimme mielestäni käsittelemään joukkueen kanssa.

– Tällaisethan ovat hienoja kasvutarinoita, ja ne yhdistävät ja antavat meille voimaa entistä enemmän, Marttila näki.

Omansa lohkonsa päätösottelussa Latvian maalein 7-1-murjonut USA on puolivälierävaiheeseen kovin mahdollinen vastus. Sekä Venäjän että Ruotsin kaataneet jenkit ovat pudotuspeleissä selvä ennakkosuosikki, mutta ennen kisoja tullut kokemus lupaa Pikkuleijonille hyvää.

– Kyllä minä luulen, että USA on se, jolla on suurimmat menestyspaineet. Meillä oli hyvä harjoituspeli USA:a vastaan, ja se antaa varmaan meille voimaa ja oikeanlaista pelaamista heitä vastaan, Marttila sanoi parin viikon takaisesta 1-0-voitosta.

Lue myös:

    Uusimmat