Mistä nyt tuulee? Pikkuleijonat koki yllätystappion MM-kisoissa – päävalmentajalta suorat sanat

Viime keväänä jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa kultaa napannut Suomi on ollut vaikeuksissa tämän vuoden turnauksessa. Ruotsissa pelattavien MM-kisojen toisessa ottelussa Pikkuleijonat kärsi yllätystappion Valko-Venäjälle, joka oli parempi lukemin 4-3.

Selkeänä ennakkosuosikkina perjantain otteluun lähtenyt Suomi joutui ahtaalle, kun kolmannen erän alkuhetkillä Valko-Venäjä siirtyi jo 4-0-johtoon.

Suomen päävalmentajalla Mika Marttilalla oli suora mielipide omiensa otteista.

– Kamppailupelissä olimme pehmeitä, Marttila sanoi MTV Urheilulle.

– Kävimme aika tarkasti läpi sen, että mitä on tulossa. Aina joukkue, joka on voittanut turnauksen ensimmäisen pelinsä, saa itseluottamusta ja tietyllä tavalla hurmosta. Avausmaali näytti suuntaa – vaikea ilta tulossa, Marttila jatkoi.

Suomen valmennusjohto päätti tiivistää joukkoja. Kolmannessa erässä Suomi viritteli kiriä käyntiin, nousten maalin päähän.

– Lopussa oli vielä kohtuullinen tontti tasoitukseen. Mutta kyllä tässä näki sen, että kamppailupelin vaatimus oli kova. Yhtään kiekkoa ei saa ilmaiseksi, Pikkuleijonien päävalmentaja Marttila mietti.

Suomen osalta turnaus on lähtenyt liikkeelle kahdella tappiolla, sillä avausottelussa torstaina Kanada oli Pikkuleijonia parempi lukemin 5-3.

Kanadaa vastaan Suomi johti taistoa jo 3-0.

Näkyikö silloin koettu otteen herpaantuminen vielä myös perjantain ottelussa?

– Aina on eri yksilöitä, mutta kyllä se saattoi näkyä joidenkin pelaajien otteissa. Olemme kyllä yrittäneet tässä vuosien varrella oppia sitä nollaamisen taitoa niillä tietyillä rutiineilla. Mutta varmasti jonkun alitajunnassa se vielä oli, Marttila mietti ja summasi:

– Kyllä meidän pitää saada nostetta tasaisuuteen. Ihan myös yksilöiden kautta, että he pääsevät seuraavalle tasolle. Sitä kautta saamme sitä tasaisuutta ja pystymme pelaamaan voitokkaasti.

Lue myös:

    Uusimmat