Pitääkö olla huolissaan, Pikkuleijonat? Shokkitappio ei hämärrä todellista pohjaa

Jälleen kerran jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin lahjakkaalla joukkueella lähtenyt Suomi on kokenut uuden turnauksen alkumetreillä kaksi tappiota. Avausottelussa 3-0-johtoasema Kanadaa vastaan kääntyi nurinkurin. Sitä seurasi yllätystappio Valko-Venäjälle. Pitääkö nyt olla huolissaan?

Suomen joukkueesta löytyy muun muassa vuodenvaihteessa Kanadassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlineita pelaajia, kuten Anton Lundell ja Ville Heinola. Tämän lisäksi taustalta on puskemassa pinnalle useita muitakin kovan luokan lupauksia.

Näiden nimien kanssa Suomi on väläytellyt kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Silti, Pikkuleijonien päävalmentaja Mika Marttila pyörittelee huolissaan-kysymystä molemmilta kantilta.

– Ehkä siitä pitää olla, että peli on epätasaista. Meidän pitää saada tasaisuutta pelien sisälle, erästä toiseen. Se on varmasti iso asia. Meidän pitää saada tasapainoisia esityksiä, Marttila miettii MTV Urheilulle ja jatkaa:

– Pelasimme kuitenkin ennen turnausta kolme voitokasta harjoitusottelua (USA, Ruotsi ja Slovakia). Siellä oli vielä tasapainoa. Eikä noista otteluista ole montaa vuorokautta aikaa. En usko, että taito ja osaaminen ovat minnekään kadonneet, Marttila pyörittelee asian toista laitaa.

– Yhdessä tässä voitetaan ja hävitään. Yhdessä tätä juttua tehdään. Valmennuksen tehtävä on auttaa pelaajia ja pelaajien tehtävä on löytää se maksimaalinen potentiaali, Pikkuleijonien luotsi sanoo vaikeuksien kohtaamisesta.

Vaikka Suomi on aloittanut turnauksen kahdella tappiolla, on sille puolivälieräpaikka vielä omissa käsissä. Jäljellä ovat vielä ottelut Tshekkiä ja Sveitsiä vastaan.

Pikkuleijonien päävalmentajan Marttilan mukaan Suomen joukkue isketään lopulliseen muottiin aivan piakkoin.

– Yhden maalivahdin paikka on vielä leimaamatta ja se varmasti tuossa leimataan. Kenttäpelaajien puolella saa olla 20 kokoonpanossa. Tähän mennessä 19 on pelannut. Uskon, että tuossa viikonlopun aikana tulee lopullinen silaus tähänkin asiaan. Siihen, että leimat ovat täynnä ja siihen, että minne tämä juna menee, Marttila valottaa. 

Lue myös:

    Uusimmat