Mainos

Murhia, raiskauksia ja ryöstöjä – FBI:lta hurja palkkiotarjous 40 vuotta pakoilleen rikollisen kiinnisaamiseksi

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi yrittää jäljittää vuosikymmeniä sitten Kaliforniaa kauhistuttanutta sarjaraiskaajaa. Tekijän selviämiseksi FBI houkuttelee ihmisiä paljastamaan tietonsa huomattavalla vinkkipalkkiolla. Asiasta uutisoi CNN.

Neljä vuosikymmentä sitten, kesäkuun 18. päivän iltana hiihtomaskiin pukeutunut mies murtautui nuoren naisen kotiin Kaliforniassa. Nainen ryöstettiin ja raiskattiin. Tapaus oli ensimmäinen kymmenistä hyökkäyksistä, joiden takana uskotaan olevan niin kutsuttu The Original Night Stalker (vapaasti suomennettuna alkuperäinen yövainoaja).

Seuraavan kymmenen vuoden aikana Kalifornian osavaltiossa sijaitsevat Sacramento ja Orange County kärsivät tekijän rikoksista. FBI uskoo, että tuona aikana tekijä olisi tappanut 12 ihmistä ja ryöstänyt yli 120 kotitaloutta. Uhrien iät vaihtelevat 13 ja 41 ikävuoden välillä.

Tekijä tuntui painuvan kuin maan alle vuonna 1981 iskettyään ensin Irvinessä, mutta viisi vuotta myöhemmin hän palasi hirmutekojen pariin. Teinin raiskaus ja murha jäivät yöllisen vainoajan viimeisiksi tunnetuiksi teoiksi.

Nyt 40 vuotta ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen FBI tarjoaa huikeaa 50 000 dollarin eli noin yli 44 000 euroa mistä tahansa vihjeistä, jotka johtavat tekijän kiinnijäämiseen ja tuomioon.

– Sheriffinvirasto ei missään vaiheessa luovuttanut etsinnän suhteen. Henkilö pilasi useita elämiä ja hänet pitäisi saada tuomiolle, etsivä Paul Belli Sacramenton poliisista kommentoi.

Mikäli tekijä on yhä elossa, FBI arvioi hänen ikänsä olevan noin 60-75 vuotta. Tekijää kuvaillaan vaaleaihoiseksi mieheksi, joka on noin 180 senttimetriä pitkä ja vaaleahiuksinen.

Uusin voimin aloitettu etsintä antaa toivoa rikollisen ensimmäiselle uhrille toivoa.

– En halua hänen olevan kuollut, sillä se olisi liian helppoa hänelle. Haluaisin hänen joutuvan oikeuteen, tulevan tuomituksi ja joutuvan loppuiäkseen vankilaan, nainen sanoo CNN:n haastattelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.