Mainos

Teinityttö murhattiin polttamalla elävältä kaksi vuotta sitten, mysteeri edelleen ratkaisematta – poliisi lupaa vihjeestä nyt 50 000 dollaria

1:05
Vasta 17-vuotias Maggie Long murhattiin brutaalisti kaksi vuotta sitten. Tekijöitä ei ole tänäkään päivänä saatu kiinni. Video CNN.

Amerikkalainen teinityttö Maggie Long koki traagisen ja brutaalin kuoleman palamalla elävältä Coloradon osavaltiossa noin kaksi vuotta sitten. Paikalliset viranomaiset yrittävät edelleen tehdä kaikkensa selvittääkseen rikoksen: murhaa pyritään selvittämään 50 000 dollarin vihjepalkkion avulla.

Oli joulukuun 1. päivä vuonna 2017, kun Park Countyn sheriffitoimisto sai ilmoituksen tulipalosta Coloradon osavaltiossa.

Paikalliseen hätänumeroon tuli ilmoitus, jonka mukaan läheisessä omakotitalossa aiheutettiin vahinkoa. Todistajan kerrotaan havainneen miesjoukon omakotitalotontilla. Pian viranomaisille selvisi, että omakotitalo ja tontti kuuluivat Longin perheelle.

Todisteista yritettiin päästä eroon

Kun Longin perheen talossa syttynyt palo oli saatu sammutettua, palo- ja pelastushenkilökunta löysi Maggie Longin ruumiin – tai pikemminkin sen jäännökset.

Maggien ruumiin ympärillä ollut alue oli vahingoittunut palossa pahoin ja elävältä palaneen lukiolaistytön kuolema määriteltiin murhaksi.

– Se oli äärimmäisen karmea murha. Me tuskin pystymme edes kuvitella, kuinka kamalaa on kuolla palamalla elävältä, tutkintaan osallistunut sheriffi Tom McGraw kertoo Denver7-uutistoimitukselle.

Tapahtumapaikalla tehty tutkimustyö osoittaa, että Maggie kävi fyysistä kamppailua hyökkääjiensä kanssa ennen kuin hänet sytytettiin tuleen.

Tutkijat uskovat, että tekijät sytyttivät sekä teinityön että omakotitalon tuleen, jotta fyysisen väkivallan merkit ja muut todisteet olis saatu tuhotuksi.

Murha on edelleen selvittämättä: Kuka murhasi Maggien ja miksi?

Maggie Long mitä todennäköisimmin poltettiin elävältä hänen omassa kodissaan siitäkin huolimatta, että tytön ruumis löydettiin läheltä perheen kotia.

Uusimmat todisteet osoittavat, että tekijät olivat Longin perheen asunnossa pidemmän aikaa murhapäivänä.

Murhan tarkoituksenmukaisuudesta ollaan kahta eri mieltä. Toisten lähteiden mukaan Maggie Long oli tarkoin valittu uhri, joka tarkoituksenmukaisesti sytytettiin palamaan.

Toiset taas uskovat, että Maggie Long oli vain väärässä paikassa väärään aikaan.

CBS Denver -sivustolla käy ilmi, että uusien todisteiden valossa Maggien murhasta epäillään yhden tekijän sijasta vähintään kolmea miestä. Videolla esitellään piirrokset kahdesta mahdollisesta epäillystä tekijästä. 

Park Countyn sheriffi Tom McGraw kertoo, että epäillyt ovat saattaneet muuttaa ulkonäköään tarkoituksella tekonsa jälkeen.

Tutkimuksiin osallistuu paikallisten viranomaisten lisäksi muun muassa FBI. 

Murhaa selvitetään vihjepalkkion avulla

Paikalliset viranomaiset haluavat tehdä kaikkensa, jotta murhasta epäillyt miehet saataisiin kiinni. Murhatutkintaa onkin viety uusille urille, ja paikalliset viranomaiset pyrkivät selvittämään murhaa kansalaisten avustuksella.

Maggie Longin murhatutkimuksia varten avattiin eilen nettisivu, jossa kuka tahansa voi antaa Maggie Longin tapaukseen liittyvää tietoa lomakkeen muodossa – joko omalla nimellään tai ilman.

Sivuston mukaan tiedonantaja, jonka vihje johtaa syyllisen pidättämiseen, palkitaan jopa 50 000 dollarin suuruisella palkkiolla.

– Oli vihje kuinka pieni tahansa, kerro siitä meille, tutkija muistutti hieman epätoivoisena Denver7-sivuston haastattelussa.

Maggie Longin brutaali kuolema on koskettanut lukuisia amerikkalaisia, ja se puhututtaa myös sosiaalisen median eri kanavissa.

Tytön muistolle on perustettu muun muassa oma Facebook-sivunsa: Justice for Maggie Long, suomeksi Oikeutta Maggie Longille.

Murhaa spekuloidaan edelleen aktiivisesti myös Twitterissä, hastagilla #MaggieLong.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja