Mainos

Murhasta epäillyn Peter Madsenin oikeudenkäynti jatkuu tänään – päätodistajan odotetaan kumoavan Madsenin onnettomuusselityksen

Tanskassa syyttäjä uskoo, että sen päätodistaja Ditte Dyreborg pystyy kyseenalaistamaan Peter Madsenin näkemyksen siitä, mitä sittemmin uponneessa sukellusveneessä tapahtui. 

Tanskalaisen Peter Madsenin epäillään murhanneen sukellusveneessään ruotsalaisen toimittajan Kim Wallin. Oikeudenkäynnin ensimmäinen istunto pidettiin kaksi viikkoa sitten. Tällä ja ensi viikolla on useita istuntoja, joissa todistajat kertovat näkemyksensä tapauksesta.

Syyttäjän päätodistajan Ditte Dyreborgin uskotaan kumoavan Madsenin monimutkaisen näkemyksen siitä, mitä sukellusveneessä tapahtui. Dyreborg on Tanskan laivaston sukellusveneasiantuntija.

Mukana lähes 40 todistajaa

Tänään jatkuvassa oikeudenkäynnissä 47-vuotias Madsen esiintyy jälleen oikeuden edessä. Madsenin esiintymisen jälkeen saliin kutsutaan puolentoista viikon aikana todistajia, joita on yhteensä 37. 

Oikeudenkäynnin aloituspäivänä Madsen perusti puolustuksensa hyvin seikkaperäisiin sukellusveneen teknisiin yksityiskohtiin kertoessaan, miten Wall kuoli.

Syyttäjä uskoo Dyreborgin kykenevän löytämään Madsenin puheista virheellisyyksiä ja epäjohdonmukaisuuksia.

Madsen puhuu onnettomuudesta, syyttäjä murhasta

Madsen kertoi itse, että sukellusveneen rungon venttiilissä oli rikkouma jo ennen merimatkaa ja että tämä ongelma oli oleellinen syy onnettomuuteen ja johti lopulta Wallin kuolemaan.

Madsen sanoi menneensä sukellusveneen kannelle sulkemaan salpaa, joka oli kuitenkin niin tiukasti kiinni, että ei saanut sitä auki. Omien sanojensa mukaan avattuaan tämän jälkeen sukellusveneen sisäänpääsyluukun Wall makasi kuolleena eikä mitään ollut tehtävissä.

Syyttäjällä on täysin erilainen näkemys. Syyttäjän mukaan Madsen surmasi Kim Wallin kuristamalla tai viiltelemällä.

Päätodistaja Dyreborg on jo aiemmin sanonut epäilevänsä, onko Madsenin kertoma onnettomuustilanne ylipäätään mahdollinen ainakaan Madsenin kuvaamalla tavalla.

Dyreborgilla on merkittävä ammattihistoria merillä. Hän työskenteli 15 vuotta kaupallisilla aluksilla eri puolilla maapalloa. Myöhemin hän toimi upseerina Tanskan laivastossa ja oli mukana sukellusvenemiehistössä muun muassa ensimmäisessä Persianlahden sodassa.

Viimeiset todistajat kutsutaan näillä näkymin oikeuteen tiistaina 3. huhtikuuta. Tuomiota odotetaan 25. huhtikuuta.

Lähteinä artikkelissa on käytetty mm. tanskalaislehti BT:tä ja The Copenhagen Post -lehteä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.