Peter Madsen kutsui neljä naista sukellusveneelleen ennen Kim Wallia – keksijän koneelta löytyi satoja kuvia tapetuista naisista

1:27

Sukellusvenemurhasta syytetyn Peter Madsenin oikeudenkäynti on jatkunut tänään yhdeksättä päivää Kööpenhaminassa. Madsen kiistää edelleen murhanneensa ruotsalaistoimittaja Kim Wallin, ja hän on pitäytynyt selityksessä, että Wall kuoli häkämyrkytykseen veneessä.

Oikeudenkäynti on edennyt jo yli puolenvälin. Sen aikana jo kaksi todistajaa, oikeuslääkäri ja sukellusveneasiantuntija, ovat tyrmänneet tämän Madsenin väitteen ja todenneet sen epätodennäköiseksi.

Tänään oikeudessa kuullaan todistajana muun muassa oikeuslääkäriä, joka kertoo käsityksensä Madsenin psyykkisestä terveydestä.

Kutsui naisia sukellusveneelle

Tähän mennessä oikeudenkäynnissä on kuultu neljää naista todistajana, jotka ovat kertoneet kuinka Madsen pyysi heitäkin kierrokselle Nautilus-sukellusveneellä. Madsen oli lähetellyt naisille kutsuja tekstiviesteillä vain pari päivää ennen Wallin katoamista.

Tänään todistajana kuultu nainen oli matkalla, kun tekstiviesti tuli. Nainen koki Madsenin viestin vaativammaksi kuin kutsun, jonka hän oli saanut Madsenilta jo aiemmin.

– En olisi lähtenyt hänen kanssaan sukellusveneelle, vaikka olisinkin ollut kotona. Hän vaikutti hieman maaniselta, nainen kuvaili Expressenin mukaan.

Satoja kuvia kidutetuista naisista

Syyttäjä Jakob Buch-Jepsen kävi tänään aamulla oikeudessa läpi yksityiskohtaisesti sitä, mitä kaikkea Madsenin verstaalle tehdyssä kotietsinnässä löydettiin.

Madsenin kannettavilta tietokoneilta ja kovalevyiltä löytyi satoja kuvia tapetuista naisista. Yhdeltä koneelta löytyi 90 kidutusfilmiä, uutisoi Aftonbladet. Aiemmin oikeudessa katsottiin väkivaltaisia videoita, joita Madsenin koneelta oli löydetty.

Oikeudessa on käyty myös läpi Madsenin hakuhistoriaa. Hän oli hakenut netistä muun muassa tietoa mestauksesta, hirttämisestä, kidutuksesta, pistämisestä ja lävistämisestä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja