Sukellusveneasiantuntija tyrmää Peter Madsenin selityksen Wallin kuolinsyystä: "Hän ei voinut kuolla häkämyrkytykseen"

Surmatun Kim Wallin vanhemmat Expressenin haastattelussa 5:30

Ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta syytetyn Peter Madsenin oikeudenkäynti jatkui tänään kahdeksatta päivää Kööpenhaminassa. Oikeudessa kuultiin tänään todistajia, joista yksi oli sukellusveneasiantuntija Ditte Dyreborg. Hän on yksi Tanskan tärkeimmistä sukellusveneiden asiantuntijoista.

Dyreborg puhui oikeudessa paljon sukellusveneen tekniikasta. Hän tyrmäsi Madsenin selityksen siitä, miten Kim Wall kuoli sukellusveneessä.

Madsen sanoi oikeudenkäynnin aluksi, että Wall kuoli häkämyrkytyksen seurauksena. Dyreborg ei usko tähän, koska veneestä ei löytynyt mitään jälkiä hiilimonoksidista, kertoo Expressen.

– Wall ei ole voinut kuolla häkämyrkytykseen, Dyreborg sanoi oikeudessa.

Valehdellut teknisistä asioista

Dyreborgin mukaan Madsen valehtelee useista oleellisista asioista.

Todistajan mukaan sukellusveneessä ei ollut alipainetta ja luukun pystyi avaamaan, vaikka Madsen on väittänyt toisin. Hän totesi myös muita Madsenin kertomia teknisiä seikkoja virheellisiksi.

Dyreborg kertoi oikeudessa olleensa Madsenin kanssa yhteydessä Facebookissa päivä tai pari ennen Wallin kuolemaa. Tuolloin he keskustelivat sukellusveneen pakokaasujärjestelmästä.

Dyreborg oli ollut Madsenin kanssa tekemisissä myös aiemmin, kun hänen piti hyväksyä tämän aiempi sukellusvene "Freya". Dyreborg ei kuitenkaan hyväksynyt sitä, koska vene ei täyttänyt hänen mukaansa teknisiä vaatimuksia.

– Hänestä tuli sen vuoksi ärtyisä ja kiukkuinen. Hän ei halunnut lainkaan kuunnella minua, todistaja kuvaili Madsenia.

Dyreborgin mukaan Nautilus, missä Wall kuoli, on myös huono sukellusvene, jos sitä vertaa esimerkiksi armeijan sukellusveneisiin.

Lue myös:

    Uusimmat