Mainos

Murhaepäillyn vangitsemisesta ei valiteta

Ruotsin ulkoministerin murhasta epäillyn puolustusasianajaja ei pidä poliisin todisteita vakuuttavina.

Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin murhasta epäillyn 35-vuotiaan miehen puolustusasianajaja ei valita miehen vangitsemispäätöksestä, kertoi Ruotsin radion Eko-kanava. Asianajaja Gunnar Falk ei usko, että Svean hovioikeus olisi päätynyt valitusasiassa eri kannalle kuin Tukholman käräjäoikeus.

Käräjäoikeus päätti eilen, että miestä on syytä epäillä murhasta ja julisti hänet vangituksi. Syyttäjällä on nyt viikko aikaa kerätä lisätodisteita jutussa. Falkin mukaan syyttäjän todistusaineisto ei ole kovin kattava.

-Todistusaineisto ei ole vakuuttanut minua, se ei ole kovin kattava. Päämiestäni ei pystytä sen avulla sitomaan rikokseen, Falk sanoi.
Vangitsemisasiaa käsitellään seuraavan kerran vajaan viikon päästä. Tuolloin syyttäjällä tulee olla esittää lisä-todisteita.

Poliisi jatkaa myös muita tutkintalinjoja

Ruotsin poliisi jatkaa Lindhin surman tutkimuksia useilla eri rintamilla. Vaikka ainoa pidätettynä ollut epäilty vangittiin eilen, poliisi jatkaa myös muita surman tutkimuslinjoja.

Poliisi on ollut hyvin vaitonainen tutkimuksistaan. Tiedottaja Lars Grönskogin mukaan ideoita ja materiaalia on paljon ja työtä jatketaan.

Lindh haudataan iltapäivällä Tukholmassa. Hautajaisiin osallistuvat vain lähimmät omaiset ja ystävät.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.