Muotilegenda Karl Lagerfeldin rakas kissa suree isäntänsä kuolemaa: "Älkäämme ikinä unohtako häntä"

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut 1:44
Karl Lagerfeld kuoli 85-vuotiaana tiistaina 19. helmikuuta 2019.

Eilen tiistaina kuolleen muotisuunnittelija Karl Lagerfeldin Choupette-kissalla on satojatuhansia seuraajia sosiaalisessa mediassa. Kissa luonnollisesti suree isäntänsä kuolemaa.

Saksalainen muotisuunnittelija Karl Lagerfeld kuoli tiistaina 19. helmikuuta 85-vuotiaana, uutisoi ranskalainen Le Figaro -lehti. Lagerfeld toimi muotitalo Chanelin luovana johtajana ja pääsuunnittelijana useiden vuosikymmenten ajan.

Lagerfeldin kerrottiin menehtyneen pariisilaisessa sairaalassa tiistaina 19. helmikuuta.

Muotialan legendana pidetty mies oli kissaihmisiä. Lagerfeld oli palkannut avustajan hoitamaan eri medioiden mukaan vuonna 2011 osaksi elämäänsä tulleen Choupette-kissan Choupette's Diary -nimisiä sosiaalisen median tilejä sekä blogia.

Choupetten Instagram-tilillä on yli 200 000 seuraajaa. 


Choupetten blogissa julkaistiin kissan "kirjoittama" muistokirjoitus edesmenneelle isännälleen. Teksti on omistettu "isukin" faneille, seuraajille ja muotialan väelle.

– Suuren surun myötä vahvistan, että isäntäni Karl Lagerfeld kuoli 19. helmikuuta 2019. Hän oli todellinen muoti-ikoni, joka vaikutti kaikkien niiden elämään, kenen kanssa hän oli tekemisissä. Etenkin minun, Choupette-kissa "kirjoittaa".

– Hän elää ikuisesti tällä hetkellä murtuneessa sydämessäni ja kaikkien ystäviensä sydämissä ympäri maailmaa. Olen ikuisesti kiitollinen elämästä ja rakkaudesta, jonka hän minulle antoi adoptoituaan minut. En tule ikinä unohtamaan hetkiä, jotka jaoimme yhdessä matkustellen, maailmaa tutkien ja uutta luoden.

– Eläköön isäntäni Karl Lagerfeldin muisto ikuisesti hänen tekemänsä työn kautta. Älkäämme ikinä unohtako häntä, luovaa neroa, joka on nyt taivaassa Coco Chanelin kanssa.

Tekstin on "allekirjoittanut" Karl-isännän isoin fani Choupette.

People-sivuston artikkelin mukaan Choupette oli alun perin ranskalaismalli Baptiste Giabiconin. Giabiconi, 29, pyysi Lagerfeldia vahtimaan kissaansa muutaman viikon työmatkansa ajan.

Lopulta Lagerfeld adoptoi Choupetten itselleen.

– Ystäväni hankki Choupetten, kun kissa oli vain kolmen kuukauden ikäinen. Hänen piti matkustaa ja hän kysyi minulta, voisinko vahtia Choupettea, Lagerfeld kertoi Peoplelle vuonna 2013.

– Kun ystäväni palasi reissusta pari viikkoa myöhemmin, ilmoitin hänelle, että pahoittelut, mutta Choupette ei lähde enää luotani mihinkään.

Choupette ei lähtenyt Karl Lagerfeldin luota mihinkään.

Karl Lagerfeld teki Choupettesta yhden muotimaailman tunnetuimmista kissoista. Hän järjesti kissalle mallikeikkoja ja yhteisprojekteja eri tuotemerkkien kanssa.

Vuonna 2012 Lagerfeld kutsui Choupettea maailman kuuluisimmaksi kissaksi. Muotilegenda puhui julkisuudessa ylistäen lemmikistään, jota hän kertoi usein hemmottelevansa. Kun Choupette täytti yhden vuoden, Lagerfeld hankki kissalle katkarapukakun.


Karl Lagerfeld kertoi Choupetten parantaneen hänen elämänlaatuaan.

– Ehkä hän (Choupette) auttoi minua muuttumaan mukavammaksi ihmiseksi. Hänessä on jotain hyvin liikuttavaa. Vaikka hän onkin vähän hemmoteltu, Lagerfeld kuvaili.

Karl Lagerfeldin terveydentila nousi spekulaation kohteeksi tammikuussa, kun hän jätti väliin kaksi Chanelin muotinäytöstä Pariisissa. 

– Herra Lagerfeld, Chanelin taiteellinen johtaja, joka tunsi olonsa väsyneeksi, pyysi luovan studion johtajaa Virginie Viardia edustamaan häntä, Chanelin virallisessa tiedotteessa todettiin asiasta.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta koskaan miehen uran aikana, kun Lagerfeldiä ei nähty Chanelin muotinäytöksen lopussa kumartamassa.

Muotisuunnittelija oli uransa aikana erityisen tuottelias. Hän tuotti jopa kahdeksan mallistoa vuosittain. 

Karl Lagerfeld syntyi vuonna 1933 Saksan Hampurissa. Hänet muistetaan yhtenä kaikkien aikojen menestyneimpänä muotisuunnittelijana. Lagerfeld toimi vuodesta 1965 asti Fendin luovana johtajana sekä vuodesta 1983 saakka Chanelin muotitalon luovana johtajana.

Lue myös:

    Uusimmat