Karl Lagerfeldin erikoiset elämäntavat: Kymmenen tölkkiä kolajuomaa päivässä

AVA Dokumenttina nähtävä Chanel myytin takana valottaa muotiluomusten matkaa kangaspuiden äärestä catwalkille asti. Dokumentissa tavataan myös Karl Lagerfeld.

Coco Chanel perusti Chanelin muotitalon vuonna 1909. Chanel myytin takana -dokumentissa päästään kurkistamaan muotitalon kulisseihin ja tavataan muun muassa itse KarlLagerfeld.

Chanelin luovana johtajana työskentelevä Lagerfeld on työskennellyt myös Fendille; vuonna 1993 mies aiheutti skandaalin valitsemalla Fendin muotinäytöksen malliksi stippareita. Jenkki-Voguen päätoimittaja lähti muotinäytöksestä kesken kaiken.

Tunnettu vaatteistaan ja dieetistään

Muotimaailman saavutustensa lisäksi Lagerfeld muistetaan huimasta painonpudotuksestaan vuonna 2001. Mies pudotti 13 kuukaudessa 42 kiloa, koska "halusi pukeutua Hedi Slimanen suunnittelemiin vaatteisiin."

Dieetissä on kolme vaihetta: ykkösvaiheessa nautitaan 800–900 kaloria päivässä. Kuten arvata saattaa, tätä järjetöntä ruokavaliota saa aloittaa omin päin.

Lagerfeldilla on muitakin omituisia tapoja. Hän on kertonut nukkuvansa joka yö seitsemän tuntia; yöpaitana hän käyttää 1600-luvun mallin mukaista miesten yöpaitaa.

– En pukeudu tai peseydy ennen lounasaikaa, koska teen likaista työtä: maalaan väreillä, Lagerfeld kertoi päivästään Harper's Bazaar -lehdelle.

Maalaussession jälkeen yöpaita menee pesuun.

– Vaihdatan kaiken, lakanat, yöpaidan ja aamutakin, joka päivä. Pidän siitä, että kaikki on pesunkestävää, myös minä itse.

Lagerfeld juo aamuisin kaksi lääkärinsä valmistamaa proteiinipirtelöä. Hän rakastaa myös sokeritonta Coca-Colaa ja kuluttaa sitä kymmenen tölkkiä päivässä.

– Juon sokeritonta cokista siitä hetkestä kun herään aina nukkumaanmenoon asti. Voin juoda sitä keskellä yötä ja silti nukahtaa. En juo kahvia tai teetä, en mitään muuta, Lagerfeld on todennut intohimostaan.

: Chanel myytin takana ke klo 19.00, la 1.6. klo 17.00.

Katso myös: Muodin huipulle


AVA/Maria Aarnio

Lähteet: Wikipedia, Every Diet, Harper's Bazaar

Kuvat: Getty Images,dokumentista

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja