Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld tunnettiin luksusta hehkuvasta kädenjäljestään

Karl Lagerfeld on kuollut 0:24

Saksalainen muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut 85-vuotiaana. Hän toimi Chanelin luovana johtajana useiden vuosikymmenten ajan.

Saksalainen suunnittelija Karl Lagerfeld oli ihailtu taiteen moniosaaja. Taiteelle elämänsä omistanut mies työskenteli muodin parissa loppuun saakka.

Ikoninen Chanelin pääsuunnittelijan voinnista alettiin huolestua, kun hän ei saapunut Pariisissa järjestetyn Haute Couture -muotiviikon näytöksiin kumartamaan näytöksien jälkeen 22. tammikuuta.

Hänen avustajansa olivat tiedottaneet miehen olleen vain hieman väsynyt.

Lagerfeld ei tuonut ikäänsä koskaan julkisuuteen.

Näyttävät helmalinjat ja upeat luksusjakut

Hänen elämäntyönsä suuntautui vuodesta 1983 lähtien lukusmerkki Chanelille, jonka parissa hän työskenteli loppuun saakka.

Miehen suunnittelun tavaramerkkeihin kuului näyttävät helmalinjat, sekä loistokkaat yksityiskohdat, joita hän toi muuten sovinnaisen tyylin yhteyteen.

Chanel nosti ikoniksi

Hän syntyi Hampurissa Saksassa yrittäjäperheeseen, jossa isä oli ruotsalainen ja äiti saksalainen.

Hänen iso läpimurtonsa tapahtui vuonna 1954, kun hän muutti Pariisiin, jossa opiskeli piirtämistä. Hän suunnitteli tuolloin villakangastakin, joka voitti palkinnon tuoden hänelle arvostusta suunnittelijana.

Chanelin lisäksi hän toimi suunnittelijana myös muotitalo Fendille, sekä Chloelle. 

Vasta Chanelille päästyään, mies nousi varsinaiseen rokkistaran statukseen. Hän sai nostettua brändin imagon nuorekkaaksi ja seksikkääksi näyttävillä muotinäytöksillä.

Ihmisenä hän oli hieman tylyhkö. Hänen sanottiin olevan toisinaan ilkeä malleilleen ja kaikille, jotka eivät olleet hänen mieleensä trendikkäitä.

Hän muun muassa erotti mallikavereitaan.

Lagerfeld teki harvinaisen sopimuksen vaateketju H&M:n kanssa vuonna 2004, johon hän suunnitteli yhteistyömalliston. Pian yhteistyön jälkeen muut muotitalot seurasivat esimerkkiä perässä.

Hän käytti jatkuvasti aurinkolaseja ja pukeutui mustavalkoisiin vaatteisiin.

Hän myös suunnitteli omaa nimeään kantavia mallistoja. 

Lagerfeld omisti useita taloja, Ranskasta, Italiasta ja Monacosta.

Lähteet: Reuters, Mirror, Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat