Muotibrändi toi 2000-luvun kenties vihatuimman trendin takaisin: "Takamuksen peittäminen ei enää ole pakollista"

Joko ehdit kaivata? Ultralyhyet, matalavyötäröiset minihameet palaavat 0:48
Joko ehdit kaivata? Ultralyhyet, matalavyötäröiset minihameet palaavat

Pian katukuvassa näkyy taas ultralyhyitä, matalavyötäröisiä minihameita!

Retro on nyt in. Oletko jo toipunut housujen alta näkyvien stringien paluusta? Hyvä, sillä seuraava 2000-luvun muoti-ilmiö ryntää jo tekemään paluuta! Pian katukuvassa saattaa taas näkyä ultralyhyitä, matalavyötäröisiä minihameita, kertoo muun muassa Harper's Bazaar.

Pradan muotimerkki MiuMiu kohahdutti Pariisin muotiviikoilla marssittamalla yleisön eteen 2000-luvun alusta tuttuja, hyvin lyhyitä vekkihameita. Katso yllä oleva video trendistä, jonka paluuta moni ei todellakaan odota!

– Ennen kuin jatkamme, unohda kaikki ennakko-oletuksesi siitä, mitä "hame" on. Takamuksen peittäminen ei enää ole pakollista – puhumme nyt niin lyhyestä hameesta, että taskujen vuori tunkee ulos alareunasta, Fashion-lehti  kuvaili.

Kokoelman nimi on Basic Instincts, ja sen ideana on kuvitella toimistopukeutuminen uudelleen. Ilmeisesti matalavyötäröiset minihameet voisivatkin siis kuulua työympäristöön. Fashionin mukaan MiuMiu sortui kuitenkin myös erääseen 2000-luvun syntiin: asuja esiteltiin vain laihojen mallien päällä.

Nostalgiavaikutteet ovat kuitenkin luultavasti tulleet jäädäkseen, sillä myös Chanelin kokoelmaa kutsuttiin retrohenkiseksi. Siinä onkin selviä vaikutteita 1990-luvusta.

"Joku on minulle velkaa rahallista kompensaatiota siitä hyvästä, että joudun edes ajattelemaan tällaisia hameita"

Siinä missä muotilehdet ryntäsivät kilvan julkaisemaan juttuja hametrendin paluusta, Instagramissa minihameiden uudesta maihinnoususta ei innostuttu.

– Toivon, että Instagram kaatuu jälleen, jotta tämä ei leviä, kuvasovelluksessa voivotellaan.

– Ne eivät voi tulla takaisin, jos emme salli sitä, yksi keskustelija ideoi.

– Ihmisenä, joka kävi koulua 00-luvun alussa, joku on minulle velkaa rahallista kompensaatiota siitä hyvästä, että joudun edes ajattelemaan tällaisia hameita taas, toinen kommentoija toteaa.

– Entä, jos emme tekisi tätä? Jos kaikki yhdessä päätämme jättää huomiotta sen, että matala vyötärö on taas joku juttu? Ei? Kiltit? kolmas sanoo.

– Pliis, joku, pankaa tämä loppumaan. Rakkaudella, silmäni, yksi kommentoija vitsailee.

– Emmekö ole jo joutuneet kestämään tarpeeksi, toinen voivottelee.

Katso myös: Miltä vuodelta nämä vaatteet oikeasti ovat? Katso, erotatko nykymuodin ysäristä:

Mikäs vuosi nyt onkaan? Katso, erotatko nykymuodin ysäristä! 2:09

Lue myös:

    Uusimmat