Muotiasiantuntijat Linnan trendeistä: Suomi-teemaa, tulevaisuuden aavistelua ja upeita tyylejä!

Muotisuunnittelija Mert Otsamo sekä hius- ja meikkistylisti Tom Wennerstrand kiteyttivät AVAlle Linnan juhlien tämän vuoden trendit. Vaikka isänmaallisuus oli juhlissa vahvasti läsnä, oli juhlavieraiden tyyleissä nähtävissä myös entistä enemmän futuristisia elementtejä.

Muotisuunnittelija Mert Otsamo ja hius- ja meikkistylisti Tom Wennerstrand olivat mielissään siitä, että tänä vuonna Linnan juhlissa nähtiin perinteisten elementtien rinnalla myös tulevaisuudesta henkiviä vivahteita – niin asusteissa kuin itse puvuissakin.

Futuristisuus oli kantava teema Linnassa tänä vuonna

Näyttävät futuristiset elementit olivat Linnassa näkyvillä tyylikkäinä, mutta hallitsevina kokonaisuuksina. Otsamo uskoo, että samalla kun nuoria suunnittelijoita suositaan entistä enemmän, nousevat myös hyvin nykyaikaiset trendit helpommin pinnalle.

– Nykyään eletään nuorille muotisuunnittelijoille otollista aikaa. Joka vuosi Linnassa on nähty enemmän ja enemmän nuorten suunnittelijoiden asuluomuksia. Minuakin pyydettiin tänä vuonna tekemään peräti kahdeksan pukua, Otsamo kertoo.

– Aikaisemmin Linnan upeimmissa asukokonaisuuksissa on ollut nähtävissä historiallisia vivahteita. Tänä vuonna on sitä vastoin nähtävissä, kuinka futuristisuus nostaa päätään. Menneen romantisoinnin haastaa selvästi tulevaisuuteen katsominen, Wennerstrand kertoo.

Sininen väri on Linnan juhlien ikisuosikki

Sininen väri on säilyttänyt vahvan asemansa osana Linnan juhlien häikäisevää pukuloistoa vuodesta toiseen. Tänäkin vuonna yksi juhlien suosituimmista pukuväreistä oli Suomen lipusta tuttu väri – kaikkine eri sävyineen.

– Sinistä näyttää olevan puvuissa tänä vuonna todella paljon, Otsamo huomioi hyvin pian Linnan kättelykierroksen alettua.

Sinisen sävyn rinnalla suosikkiväreiksi nousivat tänä vuonna erilaiset maanläheiset sävyt.

– Väreissä on näkynyt tänä iltana paljon sinistä, hiekansävyä, murrettuja sävyjä, mustaa ja kimallusta. Olen yllättynyt, että tänä vuonna pukujen sävyt olivat niin maanläheisiä, joihin oli tuotu struktuurilla ja leikkauksilla lisää mielenkiintoa, Otsamo kertoo.

Wennerstrand kiinnitti huomion siihen, että tänä vuonna Linnassa ei näkynyt juurikaan erityisen persoonallisen värisiä iltapukuja. Limenvihreät ja oranssit puvut loistivat poissaolollaan – toisin kuin viime vuonna.

– Värivalinnat ovat olleet hyvin klassisia. Punaisia sinisiä, mustia ja kultaisia pukuja on paljon. Tänä vuonna sävyt ovat aikaisempia vuosia elegantimpia, Wennerstrand kertoo.

Haastavampien ja erikoisempien värien valitseminen onkin aina riskaabelia – ja saattaa aiheuttaa valitsijalleen tavallista enemmän päänvaivaa.

– Esimerkiksi keltainen on todella haastava väri. Se on näyttävä, jos siinä onnistuu. Myös suunnittelijan on oltava tarkka keltaisen kohdalla materiaalin valinnassa, sillä keltainen on vaalea väri, jossa näkyvät kaikki virheet, Otsamo kertoo.

Juhlat olivat positiivinen yllätys

Kaiken kaikkiaan muodin ammattilaiset olivat positiivisesti yllättyneitä tyyleistä, joita Linnassa tänä vuonna ihasteltiin. Floppeja sai upeiden asukokonaisuuksien joukosta etsimällä etsiä.

– Minut yllätti positiivisesti se, kuinka vieraat panostivat entistä enemmän huoliteltuun lookiin. Linnasta löytyi tänä vuonna enemmän hyvinleikattuja miesten hiuksia ja hyvinkammattuja naisten hiuksia kuin kampauksia ja kasvoja, jotka olisivat pistäneet silmään negatiivisesti, Wennerstrand kertoo.

Itse työssään ajattomuuteen ja materiaalien pitkäikäisyyden ja laadukkuuden nimeen vannova muotisuunnittelija oli tohkeissaan siitä, että Linnan juhlien vieraat olivat selvästi panostaneet pukujensa materiaalien laaadukkuuteen.

– Minut yllätti tänä vuonna se, että pukujen materiaaleihin oli satsattu ja olen todella tyytyväinen siihen. Materiaali on kuin puoli pukua: kun materiaali on huono, niin se latistaa koko puvun, Otsamo muistuttaa.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja