Münchenin lentokentän turvatarkastuksen ohi livahtanut sotkenut jo yli 30 000 matkustajan lennot – "Lapsiperheet ja vanhukset nukkuneet yönsä kentällä"

MTV Uutisten toimittaja Nina Rahkola jäi reittilennolla jumiin Müncheniin, kun 40-vuotias nainen käveli lentokentällä turvatarkastuksen ohitse aiheuttaen mittavan poliisioperaation. Vielä sunnuntain aikana useita satoja lentoja peruttiin operaation jälkipyykin vuoksi.

Münchenin lentokentällä oli lauantaina käynnissä mittava poliisioperaatio turvatarkastuksen ohitse kävelleen naisen vuoksi. Bildin mukaan turvatarkastus oli alkujaan valittanut naisen käsimatkatavaroista, joiden vuoksi hän joutui palaamaan takaisin. Kun nainen palasi, hän onnistui ohittamaan turvatarkastuksen.

Poliisioperaation myötä lauantaiaamun ja sunnuntai-iltapäivän välillä Münchenissä peruttiin satoja lentoja ja ainakin 32 000 matkustajaa on jäänyt kentälle odottamaan uudelleenreititystä. Myös MTV Uutisten toimittaja Nina Rahkola jäi jumiin kentälle.

– Tunnelmat ovat olleet kentällä erittäin turhautuneet. Eläkeläisiä ja lapsiperheitä on joutunut viettämään yön lentokentällä ja useiden matkustajien laukut ovat hukassa, Rahkola kommentoi tunnelmia lentokentältä myöhään sunnuntaina.

Jono kiemurteli läpi kentän

Rahkolan oli tarkoitus lentää lauantaina Barcelonasta Münchenin kautta Helsinkiin, mutta päätyikin saksalaiskaupunkiin yöksi lentokenttäkaaoksen keskelle.

– Saapuessani Müncheniin minua pyydettiin menemään Lufthansan toimipisteelle, jotta lentoni voitaisiin reitittää uudelleen. Saapuessani palvelupisteelle neljältä iltapäivällä järkytyin jonon pituudesta: Se kiemurteli läpi lentokentän ja jonossa oli satoja ihmisiä. Vain pari työntekijää järjesti lentoja pisteellä.

Osa matkustajista oli jonottanut pääsyään pisteelle aamusta asti, jolloin operaatio alkoi.

– Jossain kohtaa lentokentän huoltohenkilöstö toi juotavaa ihmisille, kun he olivat jonottaneet tunteja paikoillaan päästäkseen palvelupisteille selvittämään uusia lentoja. Osa otti asian huumorilla, mutta oli ihan lamaantuneina siitä, miten huonosti asiaa oli hoidettu.

Lentojen järjestelyssä ongelmia

Rahkolan mukaan lentokentällä on ollut ongelmia uusien lentojen järjestelyssä.

Esimerkiksi lauantaina illalla viimeiseen Suomen koneeseen jonottaneet matkustajat saivat tietää lennonsa perumisesta, kuin valotaulu vain sammui, eikä henkilökunta saapunut paikalle ottamaan matkustajia lennolle.

– Sen jälkeen kentällä kuulutettiin, että he pahoittelevat lentokentän häiriöistä. Meidän vaihtoehdoiksemme jäi joko etsiä omatoimisesti hotelli tai jäädä nukkumaan kentälle, sillä kentällä ei ollut mahdollisuutta järjestää meille hotellimajoitusta.

Rahkolan mukaan myös ainakin Lufthansan puhelinasiakaspalvelu on ollut pahasti ruuhkaantunut lentojärjestelyiden vuoksi.

– Yritin soittaa heille useaan otteeseen tuloksetta. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sain heidän sovelluksen kautta tiedon, että nyt myös minulle on järjestetty uusi lento ja pääsen Suomeen alkuviikosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja