Mira ei päässyt Finnairin-lennolleen, vaikka oli ajoissa kentällä – "Meille sanottiin baggage dropissa, että onnea vaan matkaan"

Amsterdamin Schipolin lentokentällä hurjat ruuhkat 0:29
Tältä ruuhka Schipholin kentällä näytti.

Mira Parkkalin paluumatka Amsterdamista Suomeen ei sujunut ilman ongelmia. Työvoimapula on vaikuttanut Schipholin lentokentän turvatarkastusjonoihin jo viikkoja.

Ennen Schipholin lentokentälle saapumista Parkkali seurueineen varmisti Finnairin asiakaspalvelusta, milloin kentälle kannattaa saapua ehtiäkseen lennolle. Asiakaspalvelusta ohjeistettiin saapumaan paikalle matkatavaroiden luovutuksen aukeamishetkellä, eli kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. 

Schipholin lentokentällä lähtöselvityksen asiakaspalvelija kertoi, että pitkien turvatarkastusjonojen takia he eivät luultavasti ehdi lennolleen.

– Meille sanottiin siellä baggage dropissa, että onnea vaan matkaan. Maanantaina samalta lennolta oli myöhästynyt 25 ihmistä, koska turvatarkastus on niin ruuhkainen. 

Turvatarkastukseen jonottaessa Parkkali otti yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun kertoakseen tilanteen. Parkkali kysyi, voiko kone odottaa jonossa olevia. Asiakaspalvelusta kerrottiin tämän olevan mahdotonta ja kehotettiin ostamaan liput myöhemmin lähtevään koneeseen.

Kolmen tunnin turvatarkastukseen jonottamisen jälkeen seurue huomasi, että heidän alkuperäinen koneensa oli vielä portilla ja koneeseen nouseminen oli edelleen käynnissä. He eivät kuitenkaan enää päässeet lennolle, sillä heidän lippunsa oli jo mitätöity, vaikka uudet lentoliput eivät olleet vielä saapuneet sähköpostiin.

Finnair suosittelee matkustajia varautumaan ruuhkiin

Finnair pahoittelee asiakkaan kokemusta ja tunnistaa ruuhkien tuomat ongelmat. Tilanteen kerrotaan olevan huono Amsterdamin lisäksi myös Dublinissa, Lontoossa ja Tukholmassa. Ruuhkien syiksi Finnair kertoo lentomatkustamisen nopean käynnistymisen sekä matkustajamäärien moninkertaistumisen lyhyessä ajassa. Pandemiasta aiheutuneen globaalin työvoimapulan lisäksi monet lentoliikenteen toimijat ovat joutuneet irtisanomaan henkilöstöään. 

Finnairilta kerrotaan, että lennot odottavat matkustajiaan mahdollisuuksien mukaan. Aina asiakkaan odottaminen ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä lennolla voi olla paljon matkustajia, joilla on vaihtoyhteyksiä Helsingissä tai lento voi menettää lähtövuoronsa.

Finnairilta suositellaan, että asiakkaat saapuvat hyvissä ajoin lentoasemilla ja varautuvat ruuhkiin, sillä jonoja voi esiintyä sekä palvelupisteissä että turvatarkastuksissa.

Kaoottinen tilanne tulee jatkumaan läpi kesän

NL times kertoo tilanteen Amsterdamin kentällä olevan niin kaoottinen, että maan parlamentti on pyytänyt Schipholin lentokentän toimitusjohtaja Dick Benschopia raportoimaan lentokentän tilanteesta viikoittain. Lentokentällä on yritetty minimoida ruuhkia sallimalla lähtöaulaan vain henkilöt, joiden lento lähtee neljän tunnin sisällä. Tilanteen uskotaan pahenevan ennestään kesälomaviikoilla.







Lue myös:

    Uusimmat