Munakas on helppo kesäherkku

Mutkaton ja nopea munakas maistuu suomalaisille. Ruokatiedon teettämän tutkimuksen mukaan munakas on suomalaisten kymmenenneksi mieluisin ruokalaji.

Tiedotuspäällikkö Riitta Stirkkinen Ruokatiedon Kananmunatiedotuksesta vinkkaa, että munakas on vaivaton ja nopea kesäruoka, jonka täytteet löytyvät jääkaapista tai kasvimaalta.

Perusohje on helppo. Kahden hengen munakas syntyy kolmesta kananmunasta ja kolmesta ruokalusikallisesta vettä. Lisäksi ripaus suolaa ja pippuria, paistamiseen pullomargariinia tai rypsiöljyä. Täytteen ratkaisee se, tehdäänkö munakas aamiaiseksi, lounaaksi, evääksi vai jälkiruuaksi.

TNS Gallup Elintarviketiedon toteuttamaan tutkimukseen vastasi reilu 1 000 yli 15-vuotiasta suomalaista.

Katkarapuomeletti

Makuja-kokki Henri Alénin versio perinteisestä omeletista maistuu katkaravuilta, ruohosipulilta ja ranskankermalta. Nopeasti ja helposti valmistuvalla munakkaalla saa varmasti vatsansa täyteen.

5 kananmunaa
5 rkl vettä
1 paprika
1 sipuli
200 g katkarapuja
3 rkl ranskankermaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 sitruuna
suolaa ja valkopippuria
1 rkl voita

Valuta katkaravut hyvin ja sekoita joukkoon ruohosipuli sekä ranskankerma. Mausta seos sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.

Suikaloi paprika ja hienonna sipuli. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen nokare voita. Lisää munamassa pannulle ja sekoita massaa puuhaarukalla kunnes se alkaa hyytyä. Lusikoi katkaraputäyte munakkaan keskelle ja taita munakas taskuksi.



Teksti: MTV3

Kuvat: MTV3 ja Ruokakesko

Lähde: Ruokatieto

Lue myös:

    Uusimmat