Muistisairaille vanhuksille seuraa tarjoava yritys vaikeuksissa lakkojen takia – "Meni kyllä minulla yli hilseen"

5:39
Näin tukilakot jatkuvat tällä viikolla – nyt palvelupisteetkin laitettiin kiinni.

Posti-kiistaan liittyvät tukilakot ovat vaikeuttaneet ihmisten liikkumista varsinkin pääkaupunkiseudulla. Muistisairaille vanhuksille seuraa tarjoavalle yritykselle lakot aiheuttavat monenlaista päänvaivaa.

Seurana Oy:n perustaja ja johtaja Mirka Saarinen kertoo, että yritys työllistää monia hyväkuntoisia eläkeläisiä, jotka vierailevat muistisairaiden vanhusten kotona säännöllisesti. He muun muassa ulkoilevat ja käyvät kaupassa vanhusten kanssa. 

– Monilla heistä ei ole ajokorttia tai omaa autoa. Sieltä alkoikin sunnuntaina tulla viestejä, että he eivät pääse maanantaina asiakkaiden luokse lainkaan, koska monet bussit eivät kulje. Siitä alkoi säätäminen vanhusten omaisten kanssa ja aikataulujen ja tiedotuksen pohtiminen, sanoo Saarinen.

Rutiinit tärkeitä muistisairaille

Yrittäjä sanoo, että eniten harmia lakosta aiheutuu kuitenkin lopulta vanhuksille. Joillekin heistä ei päästä tänään toimittamaan lounasta ajallaan. Yrityksellä on kaikkiaan viitisenkymmentä asiakasta Etelä-Suomen alueella.

– He arvostavat sitä, että sama ihminen tulee heitä tapaamaan ja että asiat tapahtuvat tietyllä tavalla joka päivä. Rutiinit ovat tärkeitä, eivätkä he ymmärrä tällaista lakkotouhua.

Saarinen kertoo olevansa valmis kuljettamaan työntekijöitä asiakkaiden luokse vaikka itse, jos tilanne niin vaatisi. Postin lakko tarkoittaa puolestaan vaikeuksia paperilaskujen toimittamiseen kuun vaihteessa. Postin työntekijöille Saariselta löytyy ymmärrystä, mutta tukilakoille vähemmän.

– Tukilakko meni kyllä minulla yli hilseen. Että pitääkö koko Suomi nyt pysäyttää tämän takia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja