Muistatko tämän todella kummallisen Hondan? Koiraa oli tarkoitus kuljettaa hanskalokerossa

0:30
Hurja poliisikoira avusti autonpesussa.

Suomessa on noin 700 000 koiraa. Maailmassa niitä on noin 400 miljoonaa. Miksi autovalmistajat eivät ole kehittäneet koirille sopivia autoja?

Luulisi olevan kysyntää koiraystävällisille autoille. Mutta onhan niitä ainakin suunniteltu. Hondan WOW-malli esiteltiin jo vuonna 2005. Konseptiauton nimi tulee sanoista Wonderfully Openhearted Wagon. Vapaasti käännettynä – ihanan avosydäminen farmari.

Konseptiauton tavoite oli luoda täydellinen auto ihmiselle ja hänen parhaalle kaverilleen, eli koiralle. Oikeastaan tavoite oli varmasti suunnitella maailman paras auto koiralle.

Auton sisätilat suunniteltiin avoimeksi ja matalapohjaiseksi. Koira pääsee helposti autoon ja sieltä pois. Liikkuminen myös auton sisällä on koiralle helppoa ja miellyttävää. Lattia on puuta ja sitä on helppo pitää puhtaana.

Katso video koiran unelma-autosta alta.


Hansikaslokerosta tehtiin pienen koiran kuljetukseen sopiva lokero. Siinä matkustaessa koira ja isäntä ovat lähekkäin ja vastakkain kosketusetäisyydellä. Jos sattuu ajelemaan koiran kanssa helteellä, niin ilmastoinnista on johdettu oma putki helpottamaan lokerossa matkustavan koiran oloa.  

Kuljettajan takana on kaksi penkkiriviä, jotka voi muuttaa koiralle sopivaksi kuljetustilaksi.  Ne voi myös ottaa kokonaan pois. Ovesta löytyy koiralle sopivat turvavyöt, jolloin koira voi matkustaa suoraan auton lattialla. Keskirivi muuntuu haluttaessa myös koirankuljetuslaatikoksi.

Ympäri autoa sekä puskureissa että sisäpuolella on useita talutushihnan kiinnityspisteitä. Auton perässä on luukun alla paikka koiran leluille.

Auton kyljessä on pitkä ikkuna, joka sijaitsee lattian tasolla, jotta koira voi seurata matkan etenemistä helposti. Penkkien pehmusteet ovat myös irrotettavat ja pestävät.

Jopa renkaissa on tassun kuviot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja