Muistatko sinä "nenäkortit" lapsuudestasi? Marjo löysi nostalgisen kokoelman varastosta: "Korteista tuli hyvälle tuulelle"

Marjo löysi varastostaan kokoelman nenäkortteja, joita moni keräili lapsuudessaan. Marjo muistaa myös korttien nimen: Snoots.

Varastossa oli iso pahvilaatikko tavaroita Marjon lapsuudesta. Sieltä hän löysi nenäkortit – ne, joita moni saman ikäluokan lapsi keräili.

– Olen säilyttänyt kaikenlaista. Pehmoleluja, kiiltokuva-albumeja, barbeja, My Little Ponyja, paperinukkeja ja niin edelleen. Kävin tavaroita läpi etsien jotain myytävää kirppikselle, Marjo kuvaa.

Marjo muistaa myös korttien nimen: Snoots. Snoots Nosy Bodies -kortteja, suom. "nenäkkään vartalot", julkaistiin vuonna 1989.

"Vaihdeltiin niitä toisten kanssa"

Marjo otti korteista kuvan ja julkaisi sen Facebookin retroryhmässä. Moni muisti kortit omasta lapsuudestaan. Myös Marjolle kortit toivat heti mieleen muistoja.

– Muistoja siitä, kuinka niitä kerättiin kavereiden ja luokkakavereiden kanssa. Pistettiin neniimme. Naurettiin. Korteista tuli hyvälle tuulelle. Sitten vaihdeltiin niitä toisten kanssa. Kortteja ostettiin muistaakseni ihan kaupasta, paketissa oli muutamia kortteja ja purkka, Marjo kuvaa.

– Jollain kavereilla oli kortteja tosi paljon, itselläni ei ollut niin paljon. Sellainen olo, että osa korteistani on hävinnyt matkan varrella, tai kaikki eivät löytyneet tuolla kerralla, kun laatikkoa pengoin.


Muistatko vielä? Video näyttää, miten Bubble Bobblea pelattiin Commodore 64:llä!

1:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja