Muistatko pojan, joka syntyi ilman suurinta osaa aivoistaan? Menehtyi nyt 5-vuotiaana: "Tiesimme alusta asti, että näin todennäköisesti tapahtuisi"

0:43
Koomassa synnyttänyt nainen sai nähdä vauvansa toivuttuaan koronaviruksesta

Otsikoihin harvinaisen kehityshäiriönsä vuoksi noussut Jaxon Buell on kuollut.

Muistatko vielä pojan, joka syntyi ilman suurinta osaa aivoistaan? Lapsen ennuste oli alusta asti synkkä, mutta hän yllätti kaikki selviytymällä. Nyt Jaxon Buell kuitenkin on kuollut, kertoo Today.

Jaxon syntyi vuonna 2014. Hänellä oli hyvin harvinainen kehityshäiriö. Lääkäreiden mukaan Jaxonin aivot lakkasivat todennäköisesti kehittymästä vain vähän raskauden alkamisen jälkeen, ja lapsi syntyikin ilman suurinta osaa aivokudoksestaan.

"Hän kuoli syliini"

Jaxon menehtyi 5-vuotiaana huhtikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2020. Hän nukkui pois rauhallisesti, perhe kertoo.

– Hän kuoli syliini, vanhempiensa ja perheensä ympäröimänä. Häntä rakastettiin ja hänelle tarjottiin lohtua ja loputtomasti hellittelyjä viimeisten päivien aikana, isä Brandon Buell, 35, kuvailee.

Koronaviruksella ei ollut asian kanssa mitään tekemistä. Jaxon kuoli, koska hänen kehonsa ja elimensä pettivät.

– Tiesimme alusta asti, että näin todennäköisesti tapahtuisi. Emme vain tienneet, milloin, isä kommentoi.

Kuvassa JaxonJos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Jaxonin perintö on hänen voimansa ja uskomaton, ihastuttava mielensä"

Brandonin mukaan lapsen elämä ei ollut kärsimystä: Jaxon ei oppinut kävelemään tai puhumaan, mutta hän oli iloinen lapsi, joka tykkäsi hymyillä. Jaxon ei nähnyt hyvin, mutta hänen kuulonsa toimi. Vuosien varrella hän oppi myös puristamaan huulensa suppuun pusun antamisen merkiksi ja kurottamaan lelujensa perään.

Viimeisen elinvuoden aikana Jaxonin tila huononi, ja perhe osasi valmistautua hyvästelemään hänet. Pojan muisto jää elämään.

– Jaxonin perintö on hänen voimansa ja uskomaton, ihastuttava mielensä. Hän todella teki minusta, äidistään ja kaikista tarinansa kuulleista parempia ihmisiä, Brandon uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja