Muistatko? Kuningatar Elisabet yllätti olympialaisten avajaisissa James Bondin kanssa – suostui "rooliin" yhdellä ehdolla

1:26
Kuningatar Elisabetilla on hallussaan useita uskomattomia ennätyksiä - tämän ennätyksen hän otti nimiinsä vuonna 2017

Kuningatar Elisabet teki näyttävän sisääntulon vuoden 2012 kesäolympialaisten avajaisissa. Kuningattaren kerrotaan suostuneen "Bond-rooliinsa" yhdellä ehdolla.

Tokion olympialaisten avajaisia vietettiin perjantaina 23. heinäkuuta. Monen kuninkaallisfanin mielessä ovat kuitenkin vielä yhdeksän vuoden jälkeenkin varmasti Lontoon olympialaisten avajaiset vuonna 2012.

Tuolloin avajaisseremoniassa nähtiin todella yllättävä veto, kun kuningatar Elisabet saapui olympiastadionille ainutlaatuisen pohjustuksen jälkeen. Avajaisseremoniassa nähtiin nimittäin video, jolla James Bond, eli salaisen agentin roolissa viimeisimmissä elokuvissa nähty näyttelijä Daniel Craig, saapui noutamaan kuningatarta Buckinghamin palatsista.

– Hyvää iltaa, herra Bond, kuningatar lausuu salaiselle agentille, kun tämä saapuu kuningattaren työhuoneeseen.

Tämän jälkeen nähdään, kuinka kuningatar astelee palatsin käytäviä pitkin 007:n ja corgiensa saattelemana kohti helikopteria, joka lennättää kaksikon Lontoon tunnettujen nähtävyyksien yli. 

Kaikki huipentui siihen, että stunt-näyttelijät hyppäsivät helikopterista stadionin yläpuolella ja heti perään kuningatar saapui stadionille puolisonsa prinssi Philipin seurassa. 

Voit katsoa videon tästä:

Videota on katsottu YouTubessa yli 45 miljoonaa kertaa. Kuningatar Elisabetin pitkäaikainen stylisti ja neuvonantaja Angela Kelly paljasti pari vuotta sitten, että kuningatar suostui poikkeukselliseen esiintymiseen yhdellä ehdolla.

Kelly kertoo kirjassaan The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe, että Ohjaaja Danny Boyle välitti ensin pyynnön kuningattaren yksityissihteerille Edward Youngille. Kelly oli kuitenkin se henkilö, joka lähti tiedustelemaan, pitääkö kuningatar ideasta.

– Juoksin yläkertaan ja kuningatar oli onneksi vapaana. Hän oli hyvin huvittunut ja suostui välittömästi, Kelly kertoi kirjassa.

– Kun kysyin häneltä siitä, suostuisiko hän puherooliin, hän vastasi epäilemättä: "Tietysti minun täytyy sanoa jotain, hänhän on tulossa pelastamaan minut", neuvonantaja paljastaa kuningattaren ehdon.

Kaksikko kävi seuraavaksi keskustelua vuorosanojen sisällöstä.

– Kysyin, tahtooko hän sanoa "Hyvää iltaa, James" vai "hyvää iltaa, herra Bond", ja hän valitsi Bond-elokuvat tuntien jälkimmäisen.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja