Mainos

Muistatko karibialaisen lentokentän, jonne koneet laskeutuvat uimarantaa hipoen? Irma-hurrikaani repi sen palasiksi

2:20

Hurrikaani Irma on aiheuttanut laajaa tuhoa karibialaisella Saint Martinin saarella. Yli 80 metriä sekunnissa puhaltaneet tuulet iskivät voimakkaasti saaren tärkeimmälle lentoasemalle, joka tunnetaan harvinaisen lyhyestä kiitoradastaan.

Irma-hurrikaanin nostattamat tuulet ovat lennättäneet kiviä päin lentokoneita ja nostattaneet veden sisään terminaaliin Prinsessa Julianan lentoasemalla Karibialla. Asiasta kertoo muun muassa brittilehti Telegraph.

Lentoaseman sisällä irtain tavara on tuulen voimasta lentänyt pitkin terminaalia.

Telegraphin tietojen mukaan lentoasema suljettiin varatoimenpiteenä jo tiistaina.

Alankomaiden laivaston mukaan lentokenttä on hurrikaanin jäljiltä tavoittamattomissa, vaikkakin vaikuttaa siltä, ettei hurrikaani ole tuhonnut kiitoratoja, kertoo uutistoimisto Reuters.

Prinsessa Julianan lentoasema on saaren tärkein lentoasema, ja sitä reunustaa toiselta puolelta meri ja toiselta vuori. Kenttä on erityisen tunnettu lyhyestä kiitoradastaan ja siitä, että lähtevät ja nousevat lentokoneet hipovat mennessään Maho Beach -uimarantaa.

Saint Martinin saari sijaitsee Karibian koillisosassa, noin 250 kilometrin päässä Puerto Ricosta, jonne Irma-hurrikaani on iskeytymässä seuraavaksi.

Saari on jaettu kahteen osaan, joista toinen kuuluu Alankomaille ja toinen Ranskalle. Asukkaita saarella on yhteensä hieman yli 70 000.

Viimeisimpien tietojen mukaan hurrikaanin kuolonuhrien määrä saarella on kahdeksan. Lisäksi loukkaantuneita kerrotaan olevan yli 20.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.