Mainos

Muistatko jutun henkilöauton vallanneista mehiläisistä? Tarina ei loppunutkaan niin auvoisasti

MTV Uutiset kertoi heinäkuussa erikoisesta tilanteesta, kun Helsingin keskustaan parkkeerattu henkilöauto oli täyttynyt noin 10 000 ravintola Savoysta karanneesta mehiläisestä.

MTV kävi silloin todistamassa, kuinka mehiläishoitaja ja pelastuslaitos poistivat mehiläisiä autosta harjaamalla. Autonomistajan kanssa liikkeellä olleen Mikael Östlundin mukaan olo oli kuin kauhufilmissä, kun hän meni sisään autoon avaamaan konepellin.

Auto saatiin putsattua pörriäisistä Savoyn edessä – tai niin luultiin.

– Lähdettiin siinä pois, kun pelastuslaitoksen mielestä kaikki mehiläiset olivat lähteneet. Palomies suihkutti vielä autoa, MTV Uutisten tänään jututtama Östlund kertoo.

"Ihmeteltiin ajaessa, että aika sitkeästi ne konepellillä pysyy."

Autopesukaan ei auttanut

Matka kohti kotia ei kuitenkaan kestänyt pitkään, kun autoilijoita alkoi ihmetyttää mehiläisten määrä.

– Ihmeteltiin ajaessa, että aika sitkeästi ne konepellillä pysyy. Käytiin sitten koneellisessa autonpesussa, mutta sen jälkeen autosta kuului outo ääni.

Östlund ajoi auton Sipoon rantaan ja avasi konepellin.

– Katsoin, että ei helvetti, niitä on yhä täällä. Tuulilasin alapuolella on muovinen ilmanvaihtokotelo ja siellä mehiläisiä oli jalkapallon kokoinen nippu.

Ilmeisesti autossa oli toinenkin mehiläiskuningatar aiemmin poistetun lisäksi, jonka ympärille oli tehty oma pesänsä. Autoilijat ajoivat kotiin.

– Palokunnan miehiä tuli illalla käymään ja he soittivat mehiläishoitajalle, joka saapui seuraavana päivänä ottamaan ne pois. Kaikkiaan siinä meni 3–4 päivää, ennen kuin ne lähtivät lopullisesti.

Kymmeniä työtehtäviä

Paikalle hälytetty mehiläishoitaja Arto Koljonen Helsingin Seudun Mehiläishoitajat ry:stä kertoo saaneensa pelastuslaitokselta puhelun iltayhdentoista aikaan olleensa hakemassa toista mehiläisparvea puusta.

"Itsellä on ollut tänä kesänä kymmeniä tapauksia, joissa karanneita mehiläisiä on poistettu."

– Savoyn edustalla mehiläishoitaja oli harjannut auton ympärillä olleet mehiläiset, mutta iso osa niistä oli jäänyt auton moottoritilaan. Poistin ne sieltä seuraavana päivänä, Koljonen toteaa.

Koljonen sanoo, että karkaavat mehiläiset ovat pitäneet mehiläishoitajia kiireisinä, vaikka autotapaus olikin ainoa laatuaan. Mehiläisiä on pitänyt poistaa mm. savupiipuista, puista, seinistä ja rakennusten rakenteista.

– Itsellä on ollut tänä kesänä kymmeniä tapauksia, joissa karanneita mehiläisiä on poistettu. Aurinkoisina päivinä on pitänyt lähteä.

Östlund sanoo, että heinäkuun tapauksen jälkeen pörriäisiltä on saatu olla rauhassa.

– Enimmäkseen siinä nauratti vaan. Sitkeitä ne kyllä ovat. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.